Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scrisoarea episcopului trimis în judecată de DNA

Tuesday, 17 March 2015, 11:26 Sursă: REALITATEA.NET

“Suntem la jumătatea Postului Mare iar Mântuitorul ne îndeamnă: ”cine vrea să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie” (Mc. 8, 34). Din câte aţi văzut şi aţi auzit prin mijloacele mass-media, Mântuitorul cere Episcopiei Greco-Catolice de Oradea să poarte o nouă cruce. Vă mărturisesc faptul că nu este uşoară această cruce! Oricum, Biserica este chemată să binecuvânteze şi facă binele, să fie aproape de cei săraci şi de cei încercaţi

Credem cu tărie că doar crucea este cea care ne mântuieşte şi ne duce la Înviere. După îndemnul Sfântului Pavel atunci când suntem ocărâţi – binecuvântăm, când suntem prigoniţi – răbdăm iar când suntem huliţi, ne rugăm. Suntem convinşi că Dreptatea şi Adevărul Domnului nu vor întârzia", a scris Virgil Bercea.

Episcopul greco-catolic este acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu și obținerea unui folos necuvenit pentru altul.

Ce acuză DNA

"În perioada 2011-2014, inculpatul Domocoș Adrian Nicolae, în calitate de primar al mun. Beiuș, a pretins și primit de la o persoană din conducerea Bisericii Greco-Catolice Beiuș, un imobil, proprietatea bisericii, cu titlu de concesiune pentru o perioadă de 29 ani, în favoarea societății comerciale SC Alge Dom Com SRL Beiuș.
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a promis că va ajuta și va susține interesele bisericii greco-catolice pe raza sa de competență, în sensul că:
- îi va asigura protecție și o va favoriza, prin neîndeplinirea atribuțiilor de primar,
- va sprijini biserica greco-catolică să beneficieze în continuare de scutiri de impozite pentru clădirile proprietatea unității de cult, situate pe raza Mun. Beiuș,
- nu va aplica sancțiuni contravenționale pentru fațadele deteriorate ale clădirilor proprietatea acesteia.

În perioada iunie-august 2014, inculpatul Domocoș Adrian Nicolae, în calitate de primar al mun. Beiuș, a pretins și primit de la reprezentanții Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică Oradea, inculpații Bercea Virgil și Constantin Mircea Ovidiu Mihăilă, un imobil, proprietatea bisericii, printr-un contract de parteneriat pe o perioadă de 25+5 ani, în favoarea aceleiași societăți comerciale pe care o controla.
De data aceasta, inculpatul Domocoș Adrian Nicolae, pe lângă faptul că trebuia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul arătat mai sus, a promis că va elibera o autorizație de funcționare pentru un magazin de comercializare a peștelui, aflat în proprietatea episcopiei."

 


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL