Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nădlac: Persoanele care ies din vamă pe jos vor fi transportate la gară cu o dubă tractată de un tractor

Saturday, 28 March 2020, 18:39 Sursă: Realitatea.NET

Până se va rezolva de către autoritățile centrale problema cetățenilor care tranzitează pe jos vama și orașul Nădlac, pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19 în rândul cetățenilor orașului, Consiliul Local pentru Situații de Urgeță Nădlac a decis formarea unor echipe din cadrul personalului Primăriei care supraveghează punctul de ieșire din Nădlac 1 între orele 08.00 – 20.00 și anunță Poliția Locală despre persoanele care ies din vamă pe jos. Aceste persoane sunt transportate, cu acordul lor, cu o dubă tractată de un tractor și însoțite de Poliție până la gara Nădlac. Duba se dezinfectează după fiecare transport, asigură primarul, care a postat și fotografii pe contul său de Facebook.

„La nivel local am luat această măsură pentru a ne proteja cetățenii de aceste persoane care trec pe jos prin oraș, care pot prezenta un risc de transmitere a virusului Covid 19. În ceea ce ne privește pe noi ca autoritate locală am făcut tot ce este omenește posibil pentru rezolvarea acestei situații. Problema nu este rezolvată în totalitate deoarece cu trenul circulă și alte persoane. Speram să primim cât mai repede sprijin de la autoritățile centrale”, mai spune primarul Ioan Radu Mărginean.

Pe de altă parte, primarul din Nădlac a anuțat că a vorbit la telefon cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care i-a dat toate asigurarile ca problema va fi rezolvata cat se poate de repede.

Primarul orașului Nădlac, din județul Arad, Ioan Radu Mărgunean, a cerut, vineri, închierea punctului de trecere a frontierei Nădlac 1, de pe DN7, pentru accesul mașinilor mici și al persoanelor care circulă pe jos, dupăce în ultimele ore zeci de cetățeni români trec frontiera pe jos, iar odată ajunși în oraș crează stare de temere. DE asemenea, edilul cere și suplimentarea forțelor de poliție, în condițiile în care Poliţia Locală din Nădlac este deja mobilizată pentru o serie de activităţi, cum ar fi paza centrului de carantină sau a altor obiective.

Citiți continuarea pe realitateadearad.net


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-30 10:47:39
La placintee inainteee, la ...

... propun triplarea pensiilor !!! Amen !!!

Alte articole din: LOCAL