MITING în fața Prefecturii Covasna. Peste o mie de maghiari, prezenți

Thursday, 18 December 2014, 21:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Peste o mie de persoane au participat, joi după-amiază, la mitingul organizat în faţa Prefecturii Covasna, în apărarea simbolurilor comunităţii maghiare, notează Agerpres. Aceasta a fost cea de-a patra zi consecutiv în care membrii comunităţii maghiare au intonat imnul Ungariei şi cel secuiesc şi au rostit rugăciuni în faţa sediului Prefecturii, solicitând, în acest fel, respectarea simbolurilor şi identităţii lor naţionale, informează Vocea Transilvaniei.

Manifestaţiile vor continua şi vineri în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, iar sâmbătă, la pavilionul din parcul central din municipiu, unde este arborat un steag secuiesc.

Mitingul a fost iniţiat de Partidul Civic Maghiar Covasna (PCM), după ce a fost sancţionat de Prefectură cu suma de 5.000 de lei, pentru nerespectarea protocolul de intonare al imnului Ungariei la o manifestare publică, organizată pe 4 iunie a.c, de Ziua solidarităţii naţionale a maghiarilor. Totodată, cu acest prilej s-au comemorat şi 94 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, ce a consfinţit destrămarea imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei la România.

Organizatorilor li s-au raliat pe parcurs şi liderii UDMR, respectiv primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care au fost somaţi de Prefectură să înlăture steagurile secuieşti de pe clădirile şi domeniul public, conform unei sentinţe definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Braşov potrivit căreia steagurile au fost arborate ilegal.

 

Mai multe pe Vocea Transilvaniei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri