Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea dă semne de încălzire. METEO pe TREI ZILE

Sunday, 02 February 2014, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

Vântul va mai avea unele intensificări, îndeosebi în prima parte a zilei, în sudul Banatului şi la munte, cu rafale de 60...70 km/h. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă asociată cu chiciură.

BUCURESTI
În Capitală, vremea va fi relativ rece. În zori termometrele vor arăta minus 6...minsu 5 grade, iar la amiază nu se vor depăşi minus 2...minus 1 grad. Cerul va fi în general noros şi sunt condiţii ca trecător să fulguiască îndeosebi pe timpul nopţii.

MUNTE
La munte, dimineaţa este rece, geroasă în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ziua însă se anunţă frumoasă cu soare generos şi ca urmare temperatura creşte mai mult decât în zilele trecute, până spre maxime pozitive: 2 grade pe Vf Toaca din Masivul Ceahlău, 3 grade la Predeal, 7 grade la Paltinis, 0 grade la Semenic, chiar 8 grade la Stana de Vale. Vântul va avea unele intensificări îndeosebi în prima parte a zilei, la rafală depăşindu-se viteze de 60...70 km/h. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă asociată cu chiciură.

Stratul de zăpadă este consistent în aproape toate staţiunile montane şi măsoară: la Sinaia 62 cm, la Predeal 31 cm, la Poiana Braşov 29 cm , la Păltiniş 19 cm, la Arieşeni 18 cm iar la Straja 20 cm.

REGIUNI
În regiunile din interiorul arcului carpatic vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime ce ajung pana la 8 grade la Baia Mare, chiar şi 10 grade în Dealurile de Vest. În depresiunile din estul Transilvaniei a fost o noapte geroasă, iar până la amiază cu greu se ating minus 1 grad în Braşov şi minus 5 grade la Mierurea Ciuc. Aspectul vremii este frumos, exceptând văile şi depresiunile unde acum dimineaţa va fi ceaţă.

Sudul ţării are parte de o zi asemănătoare cu cea de ieri – norii nu prea lasa loc soarelui şi izolat mai cad şi câţiva fulgi de nea. Vântul se simte, dar fară să treacă de 40 km/h. Vor fi maxime de 0 grade la Târgu Jiu, minus 2 grade în Craiova şi Giurgiu, minus 1 grad la Târgovişte, Buzău, Brăila şi Călăraşi. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În Dobrogea cerul va fi temporar noros şi nu prea sunt şanse de precipitaţii. Termometrele vor arăta 3 grade cu plus la Constanţa şi 2 grade la Tulcea.

A fost o noapte geroasă în nordul Moldovei şi nici ziua nu se anunţă mai caldă. Temperaturile rămân sub limita de îngheţ şi la amiază: minus 1 grad la Galaţi şi Focşani, minus 2 grade în Bacău, minus 3 grade la Iaşi şi minus 5 grade la Botoşani. Cerul va fi variabil spre parţial noros, deci e loc şi pentru soare.


VREMEA PE 2 ZILE
Marţi,  în sudul, estul şi centrul ţării vremea va fi rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 4 şi 4 grade, mai ridicate în dealurile de vest, precum şi în Maramureş, pânã la 7...9 grade, (iată 8 grade la Baia Mare). Norii de tip stratifom acoperă sudul extrem al ţării, iar în zonele joase de relief dimineaţa, dar mai ales după lăsarea serii local se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. În restul ţării va fi o zi frumoasă cu mult soare.

În Capitală, vremea va fi rece în special dimineaţa şi noaptea. Soarele se arată printre nori şi vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de minsu 1...0 grade.

Miercuri în zonele joase de relief din sudul, estul şi centrul ţării iarna este la ea acasă – ceaţa şi norii de tip stratiform asociate cu chiciură sau fulguieli domină ziua şi ca urmare temperaturile se menţin scăzute, sub mediile caracteristice. În restul ţării, soarele este la datorie, iar regimul termic se va situa în general peste cel obişnuit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 6...minus 5 grade în zonele cu ceaţă persistentă la Craiova şi Miercurea Ciuc şi 9...10 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti o zi rece şi mohorâtă. Norii şi ceaţa persistă şi se vor asocia trecător cu fulguieli, astfel valorile de temperaturã vor fi mai coborâte decât în mod normal pentru această dată. Dimineaţa termometrele vor arăta minus 12...minus 10 grade, iar la amiază nu mai mult de minus 4...minus 3 grade.

Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL