Marcel Vela știe de politizarea Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, ce măsuri are în plan

Tuesday, 19 November 2019, 09:50, Sursă: realitatea Bistrita

Acesta a dat drept exemplu cazul unui polițist de la Caraș-Severin, care ar fi participat la activități politice. Este vorba despre Alin Vuia (foto) care este chiar juristul IPJ Caraș-Severin și care s-a afișat în campanie alături de miniștrii și lideri ai PSD. Potrivit ImpactPress împotriva lui Vuia s-ar fi demarat o cercetare disciplinară.

Adaugă părerea ta

Ministrul de interne, Marcel Vela a declarat că polițiștii și sindicatele din MAI și-ar fi construit legi favorabile astfel încât o faptă administrativă sau disciplinară să fie clasată dacă au trecut 6 luni de la săvârșirea acesteia. Ministrul spune că a fost o prietenie astfel încât să fie tărăgănată cercetarea.

 

„Am găsit și aici niște lacune, în sensul în care am discutat cu cei de la audit, cu cei de la Corpul de Control al ministrului. De-a lungul timpului, poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile, adică dacă au trecut şase luni de la faptă, ea se clasează. Fac referire la toate faptele pe care poliţiştii le fac din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost aşa o prietenie în acest minister ca să se tărăgăneze cercetarea şi concluziile Corpului de Control să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie exact la limita maximă a celor şase luni. Şi dacă au trecut cele şase luni, comisia a constatat şi a propus ministrului clasarea pentru că au ieşit din termen”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Știrea completă pe Realitatea de Bistrița.

Comentarii Existente
2019-11-19 10:59:33
Paine si circ in Romanica

Cu ce se ocupa astia, te doare capul.

2019-11-19 14:19:34
Cica-i fac pe ailalti

n-o sa-i mai doara capul.

2019-11-19 16:42:16
Cum sa clasezi o INFRACTIUNE !??? Putori retardate ...

Adica nene militianu face o infeactiune trebuie doar sa se ascunda 6 luni si continua sa incaseze salariul si apoi pensia mulso poporanilor !!!? Adica legea promoveaza infractionalitatea si infractorii din militie !? Ce alti infeactori mai sint pedepsiti !? Diar victimele ...

2019-11-19 16:43:38
Desfintati militia di procuratura si puneti-l pe cioaba !!!

Sa legifereze, oricum da “sentinte” mai bune ...

Alte articole din: Ultimele Stiri