Gata cu cozile la ghișeu pentru cartelele de metrou. Cum se vor cumpăra călătoriile

Monday, 21 September 2015, 22:38, Sursă: REALITATEA.NET

Bucureștenii care circulă cu metroul vor putea cumpăra călătorii mult mai ușor.

 

Adaugă părerea ta

Cozile de la ghișeul unde se vând cartele de metrou ar putea deveni amintire. În curând, călătorii ar putea cumpăra cartele apropiind cardul bancar de aparate speciale.

Metrorex intenţionează să plătească 1,83 milioane de lei fără TVA unei bănci comerciale care să pună în funcţiune plata călătoriilor cu metroul prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnichet cu card bancar contactless, se arată într-un anunţ de participare lansat în sistemul electonic de achiziţii publice, conform b365.ro. 

"Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest sens, avem în vedere achiziţionarea unor porţi de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât şi a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare).

Ţinând cont de aceasta, unul din obiectele prezentei proceduri îl constituie selectarea băncii care va asigura integrarea acestor echipamente cu sistemele băncii în scopul asigurării reconcilierii financiare pentru plăţile cu card bancar efectuate direct la turnicheţi”, se menţionează în caietul de sarcini afecerent contractului de achiziţie a serviciilor bancare.