Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Francezi voluntari: Sărăcie mare am văzut şi în Filipine, dar în România e trist

Sunday, 14 February 2016, 15:00 Sursă: REALITATEA.NET

Proiectul la care participă cei doi voluntari francezi sprijină integrarea în societate a persoanelor care provin din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare, în special a persoanelor fără adăpost, context în care cei doi au putut să tragă o serie de concluzii referitoare la nevoile şi problemele acestor oameni, scrie adevarul.ro.

“Am fost puţin şocat când am ajuns în România. Am văzut oameni ai străzii şi oameni săraci şi in Filipine, mult mai mulţi cu o situaţie mult mai grea, însă este trist că în România lucrurile ar putea fi rezolvate mult mai uşor şi mai rapid. Şi în Satu Mare sunt mulţi oameni care au nevoie de ajutor, însă depinde de zonele oraşului. Cele mai mari probleme sunt în zona stadionului din Satu Mare şi în zona ştrandului, când am mers şi am văzut în ce condiţii trăiesc aceşti copii, nu mi-am găsit cuvintele “, mărturiseşte Adrien Aldbert, 24 de ani, care lucrează  de cinci luni în cadrul Asociaţiei ” Stea” cu copii care trăiesc pe stradă.

Nu este singurul tânăr francez care a venit ca şi voluntar în Satu Mare. Amelie este voluntar în cadrul asociaţiei încă din toamna anului trecut şi va rămâne în Satu Mare până în aprilie 2016.

”Am ales să vin în România pentru că mi-a plăcut mult ideea de a călătorii şi pentru că am vrut să ies din zona de confort. Proiectul pentru care am aplicat în Franţa a fost însă principalul motiv care m-a determinat să vin aici: să îi înveţi pe copiii străzii şi pe oamenii care trăiesc de mulţi ani pe stradă să îşi cultivele propria  grădină de legume, să îi înveţi despre mediul înconjurător şi cum ne putem folosi de natură pentru a avea cele necesare mâncării”, spune Amelie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL