Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus: Doi pacienţi externaţi negativ, repozitivaţi după 12 zile de la externare

Wednesday, 08 April 2020, 16:23 Sursă: Realitatea.NET

Potrivit Biroului de presă al Prefecturii Buzău, pe 6 aprilie, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienţi care au fost externaţi în data de 26 martie.

„Externarea celor doi pacienţi s-a făcut în urma recoltării consecutive a două, în cazul primului pacient, respectiv trei probe, la al doilea pacient, ale căror rezultate au fost negative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienţi a sosit pe 7 aprilie şi a fost pozitiv”, a arătat sursa citată.

La nivelul judeţului Buzău, până miercuri au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 un număr de 13 persoane.

Grupul de Comunicare Strategică confirmă faptul că doi veri din Buzău, vindecaţi în luna martie, au fost testaţi din nou pozitiv cu coronavirus.

"În cazul de la Buzău, cele două persoane au fost depistate pozitiv și internate la INBI Matei Balș. Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ, că urmare pacienții au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu (peroanele sunt rude). Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienţii sunt asimptomatici și internați", transmite GCS.

Cei doi veri din Buzău, de 29 şi 46 de ani, au venit din Italia în luna martie şi au intrat în carantină instituţionalizată, fiind testaţi. Rezultatele au fost pozitive pentru Covid-19 şi au fost internaţi într-un spital din Bucureşti, unde au primit tratament specific.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL