Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce pedeapsă riscă criminalul din Parcul Copou din Iaşi

Wednesday, 04 March 2015, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

Intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, de la 1 februarie 2014, a dus şi la o schimbare a modului în care legea penală din România sancţionează un minor care comite o infracţiune. Astfel, persoanele care comit o infracţiune şi au între 16 şi 18 ani pot fi închise doar în centre de detenţie pentru minori, acolo unde se va urmări reeducarea lor. Aceleaşi pedepse se aplică în şi cazul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, însă în cazul acestora trebuie ca o comisie de specialitate să demonstreze că autorii infracţiunilor au avut discernământ în momentul comiterii faptei.

În ceea ce-l priveşte pe Eduard Perju, maximum de pedeapsă pe care acesta l-ar putea primi, dacă va fi găsit vinovat, este de 15 ani în centrul de detenţie pentru minori.

Legea prevede, în cazul minorilor, că aceştia pot fi eliberaţi din centru după executarea a cel puţin jumătate din pedeapsă, însă numai în cazul în care infractorul a “dovedit interes constant pentru însuşirea cunoştinţelor şcolare şi profesionale şi a făcut progrese evidente în vederea reintegrării sociale”.

Mai mult pe ziaruldeiasi.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL