Volvo a stabilit data de lansare a SUV-ului XC90 și oferă primele detalii despre noul SUV

Monday, 18 August 2014, 13:07 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Modelul XC90 este primul produs lansat de Volvo de când compania a fost preluată, în 2010, de grupul Zhejiang Geely, deţinut de miliardarul chinez Li Shufu. Printre caracteristicile SUV-ului se numără o nouă tehnologie pentru evitarea accidentelor, un nou tip de ecran tactil compatibil cu echipamentele Apple, precum şi un schimbător de viteze din cristal, relatează Bloomberg.

"Sper ca, prin acest produs, compania Volvo să-şi regăsească încrederea în sine, pentru a recâştiga teritoriul care i-a aparţinut în anii '50 şi '60 şi pentru a obţine din nou cota de piaţa pe care trebuie să o aibă" a declarat Li.

Noul model XC90 oferă un sistem de siguranţă mai performant decât precedentele modele, incluzând senzori care calculează distanţa la care se află alte maşini într-o intersecţie, precum şi viteaza cu care rulează acestea, precum şi centuri de siguranţă mai puternice, pentru cazul în care automobilul părăseşte şoseaua. Totodată, SUV-ul va fi echipat cu un motor de 400 de cai-putere, la care poate fi adăugat un motor electric adiţional.

"Deşi brandul Volvo se bazează pe siguranţă, şoferii se uită la toate aspectele atunci când cumpără o maşină. Cel mai important lucru este ca designul unei maşini să atragă clienţii", a declarat unul dintre managerii dealer-ului auto Autohaus din Munchen.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: AUTO MOTO