Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Te joci mult și vrei să scapi de durerile de spate? Iată 3 sfaturi! (P)

Sunday, 16 February 2020, 10:13 Sursă: Realitatea.net

Jocuri de strategie în timp real, simulatoare, partide de fotbal, lupte, meciuri, întreceri la cărți, campionate online sau gale mondiale, toate au rolul de a te ține ore în șir pe scaun. Însă, statul îndelungat în fața calculatorului și lipsa de mișcare conduc foarte ușor la apariția durerilor de spate. În timp, problemele tale se pot agrava, mai ales dacă nu iei măsuri urgent. 

Iată 3 sfaturi care te vor ajuta să previi posibilele afecțiuni ale coloanei vertebrale:

Folosește un scaun potrivit

Spatele tău nu este foarte fericit atunci când petreci mult timp în fața calculatorului și nu faci mișcare fizică în mod regulat. Specialiștii s-au gândit însă și la împătimiții de jocuri și au creat scaune gaming speciale pentru confortul și sănătatea lor. Așadar, dacă ai acasă un adolescent care stă mai mult de 15 ore pe săptămână la calculator sau chiar tu obișnuiești să te joci des jocuri video, atunci achiziționează un scaun ergonomic, proiectat să îți susțină spatele în sesiunile lungi de gaming. 

Astfel de produse sunt create pentru a permite o mulțime de ajustări în funcție de corpul utilizatorului. Au cotiere reglabile, suport pentru partea lombară, funcții de reglare a înălțimii, de balans sau de blocare a spătarului într-o poziție orizontală complet ajustabilă între 90 și 180 de grade.

Forma scaunului permite o poziție optimă, iar posibilitatea de reglare a elementelor garantează că va fi mai ușor să-ți schimbi periodic postura pentru a evita durerile de spate.

Încearcă să faci mai multă mișcare

Câteva rotiri simple ale umerilor te vor ajuta să îți simți mușchii mai puțin încordați din cauza poziției în care ai stat în fața calculatorului. Sedentarismul nu aduce niciodată nimic bun, dimpotrivă, îți va da niște dureri de spate supărătoare. Din acest motiv, este indicat să faci sport în mod constant, fie că este vorba de stretching, yoga, gimnastică, înot, alergări sau mers pe bicicletă. Chiar și plimbările pe jos sunt utile pentru a face mișcare, așa că încearcă să mergi cât mai des prin parc, evită să folosești mașina sau urcă pe scări în loc să iei liftul.

Dacă nu ai mai trecut de mult timp pe la sală, nu ar fi rău să îți reînnoiești abonamentul. Efectuarea exercițiilor fizice este o practică esențială pentru întinderea mușchilor și menținerea unei condiții optime. Atunci când stai jos, pui cu 40% mai multă presiune pe coloana vertebrală decât dacă stai în picioare. Prin urmare, nu neglija pauzele de exerciții dacă vrei să scapi de durerile de spate atunci când te joci.

Menține în permanență o postură corectă

Mușchii spatelui se atrofiază dacă nu îi folosești, articulațiile își pierd mobilitatea și îmbătrânesc mai repede. Dacă nu ești un împătimit al sportului, asta nu înseamnă că nu există modalități prin care să îți antrenezi corpul. De exemplu, adoptarea unei posturi corecte în mod constant conduce la ameliorarea durerilor, prevenirea inflamațiilor și a afecțiunilor spatelui. 

Așadar, trage umerii înapoi, lipește fundul de marginea scaunului, lipește tălpile de podea și aliniază urechile cu umerii atunci când stai la calculator. Când dormi, stai pe o parte, cu picioarele ușor îndoite, ca să ai coloana vertebrală aliniată în mod corespunzător. Ai grijă și cum te ridici, pentru că pieptul trebuie să fie drept și abdomenul activ, deoarece mușchii abdominali sunt cei care te ajută să îți păstrezi stabilitatea în picioare. Totodată, când mergi pe jos, ține-ți capul și gâtul drepte, calcă mai întâi pe călcâie și apoi pe vârfurile degetelor.

Durerea de spate este una dintre cele mai comune afecțiuni de sănătate din zilele noastre, ce afectează peste 80% din populație. Aceasta poate varia de la senzații ușoare, incomode, până la durere severă și persistentă, de aceea este necesar să iei măsuri de prevenție dacă știi că petreci mult timp pe scaun atunci când te joci.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE