Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 idei inedite care te vor face să te reîndrăgostești de casa ta (P)

Tuesday, 21 July 2020, 10:56 Sursă: Realitatea.net

Avem pentru tine soluția perfectă! Am adunat în rândurile de mai jos cele mai bune cinci idei care te vor ajuta să te reîndrăgostești de casa ta. Iată ce vei avea de făcut.

Schimbă-i mirosul

Nu știm dacă ai sesizat asta, dar fiecare casă are un miros propriu. În cadrul experiențelor pe care le avem, simțul mirosului joacă un rol foarte important și ne poate dicta plăcerea pentru un anumit lucru sau activitate ori, din contra, repulsia. Cel mai probabil, te-ai obișnuit cu mirosul din casa ta, așa că e timpul să lucrezi la asta, pentru a-ți schimba percepția asupra locului pe care obișnuiai să îl iubești, dar de care te-ai plictisit. 

Poți face asta cât mai simplu, alegând un set de lumânări sau bețișoare parfumate al căror miros te inspiră. La fel de potrivite sunt și dispozitivele în care poți topi ceară parfumată ori chiar difuzoarele de uleiuri volatile. Vei vedea cum percepția ta se va schimba în materie de câteva ore, iar plăcerea ta de a petrece cât mai mult timp acasă va reveni.

Păstreaz-o curată

Trecem la al doilea simț care ne poate dicta simpatia sau antipatia față de majoritatea experiențelor noastre, și anume văzul. O casă ordonată și curată va fi mereu mai primitoare decât una în care se face curățenie foarte rar. Vei intra cu mai mult drag într-un dormitor cu lenjeria perfect întinsă pe pat decât într-unul în care hainele stau uitate pe un scaun. 

Creează-ți o rutină din a face curățenie în casă și vei observa cum ordinea din jur îți va da o stare de bine. Și nu uita, mai puțin înseamnă mai bine, așa că renunță la lucrurile care nu te fac, cu adevărat, fericit.

Reașază mobila

Dacă te-ai plictisit să vezi același cadru atunci când deschizi ochii, mută patul pe un alt perete al dormitorului. Și dacă tot te-ai pus pe „treabă”, schimbă și orientarea canapelei. O casă în care ai mutat mobila pare o casă nouă, iar creierul tău o va percepe ca pe un spațiu pe care nu l-a explorat suficient cât să se plictisească de el. Poți face aceste schimbări la nesfârșit, mai ales dacă aduci de fiecare dată în peisaj și articole noi de mobilier. Integrarea scaunelor transparente în casa ta va fi, de exemplu, o gură de aer binemeritată pentru designul acesteia. 

Adu-i puțină viață

Și asta nu e o metaforă. Plantele, de pildă, sunt o metodă excelentă, deloc costisitoare și puțin solicitantă pentru a scoate monotonia dintr-o încăpere. Dacă preferi florile în ghiveci, pune câteva cât mai aproape de ferestre și bucură-te de frumusețea lor, dar și de un aer purificat în jur.

Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție, poți monta pe unul dintre pereții apartamentului tău un acvariu cu pești sau un terariu cu vietăți colorate pentru o tentă exotică și captivantă.

Elibereaz-o

O casă aerisită te va aduce în stadiul monotoniei mult mai târziu decât una supraaglomerată de tot felul de obiecte. Renunță la toate articolele care nu îți aduc un real folos. Începe curățenia generală din colțul apartamentului care te face cel mai mult nefericit. Donează lucrurile la care ai ales să renunți, pentru un efect amplificat al ordinei de care te vei bucura ca și cum ai fi într-o casă nouă.

Uneori, lucrurile mărunte sunt cele care fac diferența, așa că aplică sfaturile primite mai sus și simte-te, din nou, ca Acasă!


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE