Articolele din categoria EXTERN:

Viena: Zeci de mii de oameni au scandat "Bun venit refugiaților!"
Comisia Europeană va anunța un plan de distribuire a alți 200.000 de refugiați
Comisia Europeană intenționează să propună anul viitor în luna martie un nou plan de redistribuire a circa 200.000 de refugiați între statele membre ale blocului comunitar, dar, spre deosebire de relocarea primului grup de 160.000 de refugiați prin cotele obligatorii stabilite în septembrie, acest al doilea grup ar urma să fie preluat direct din taberele de refugiați din statele învecinate cu Siria, respectiv Turcia, Iordania și Liban, relatează publicația Financial Times, citată de Agerpres.
Mișcare spectaculoasă în Elveția. UDC,  dreapta populistă, a devenit  cel mai puternic partid
Mișcare spectaculoasă în Elveția. UDC, dreapta populistă, a devenit cel mai puternic partid
Dreapta populistă elvețiană UDC, anti-imigrație și anti-Uniunea Europeană, a înregistrat duminică un progres spectaculos în alegerile parlamentare, ieșind întărită din acest scrutin ca cel mai mare partid din Confederația Helvetică și exercitând presiuni asupra Bernei pentru a introduce cote în legătură cu persoanele ce vin din Uniunea Europeană, informează Agerpres, care citează Reuters și AFP.
Avertizare de călătorie în Slovenia. Iată motivul!
Avertizare de călătorie în Slovenia. Iată motivul!
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că, urmare a măsurilor recente luate de statele vecine, respectiv Austria, Croația și Ungaria, privind reintroducerea controalelor temporare la frontierele terestre, vor exista întârzieri la punctele de trecere a frontierei și se va prelungi perioada de tranzitare auto și feroviară a teritoriului sloven.
Fostul premier moldovean Vlad Filat, arestat pentru 30 de zile
Fostul premier moldovean Vlad Filat, arestat pentru 30 de zile
Premieră în Republica Moldova! Un fost premier a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie. Judecătorii au decis ca Vlad Filat să-şi petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Decizia a fost anunţată cu jumătate de oră înainte ca fostului prim-ministru să-i expire ordonanţa de reţinere. Filat este acuzat de fraude bancare şi pentru că ar fi pretins o mită în valoare totală de un sfert de miliard de dolari.
Alegeri parlamentare în Egipt. Care este miza lor și ce spun experții politici
Alegeri parlamentare în Egipt. Care este miza lor și ce spun experții politici
Alegeri parlamentare în Egipt. Egiptenii sunt chemați, astăzi, la urne pentru a alege un nou Parlament favorabil președintelui Abdel Fattah al-Sissi, fostul șef al armatei care reprimă orice opoziție, la doi ani după ce l-a destituit pe islamistul Mohamed Morsi.  În opinia observatorilor, Parlamentul care va rezulta în urma alegerilor și care are 596 de locuri nu va face decât să aprobe deciziile lui Sissi, un președinte fără partid, dar susținut deschis de majoritatea zdrobitoare a candidaților, relatează AFP.