Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Semnal de alarmă în învățământul online: „Clanul Leilor”- gruparea care întrerupe cursurile online și postează obscenități

Thursday, 17 September 2020, 11:00 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Grupul, ai cărui membri fondatori sunt, în prezent, necunoscuți, intră în timpul orelor virtuale ale elevilor cu ajutorul link-urilor și parolelor oferite, cel mai probabil, chiar de către aceștia.

Membrii ”Clanului” își filmează intervențiile care conțin, de cele mai multe ori, obscenități, și le postează pe mai apoi pe canalul de YouTube, unde au sute de mii de vizualizări.

Imagine

De cele mai multe ori, reacția cadrelor didactice care le cad victime este una de stupoare, existând și situații când profeosirii nu știu efectiv ce se întâmplă sau cum să reacționeze. Mai mult, se pare că profesorii nu reușesc să îi elimine pe intruși din sesiunile video, și asta pentru că nu au setările videoconferințelor reglate în așa fel încât să dețină controlul complet asupra intervențiilor sau pentru că nu știu, realmente, cum să facă asta.

În tot acest timp, contul ”Clanul Leilor ” de pe YouTube are deja peste 22.000 de urmăritori, majoritatea  fiind minori și adolescenți. Aparent, canalul a fost înființat în urmă cu doar două luni.

Gruparea își organizează ”raidurile” pe platforma Discord, sub coordonarea unui personaj a cărui identitate online este ”Valentin Mihai”.

Este de așteptat ca poliția să deschidă o anchetă în acest caz. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EDUCAŢIE
Alte articole din: EDUCAŢIE