Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sportului cere suspendarea tuturor competițiilor sportive!

Thursday, 12 March 2020, 17:17 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

În acest moment, în România au fost raportate 48 de cazuri de infectare cu coronavirus. Avocatul Poporului i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să decreteze starea de urgență în țară.

Salut decizia Federației Române de Fotbal, pe care o recomand tuturor federațiilor și pentru toate competițiile cu participare largă a sportivilor și a spectatorilor. Avem un contact direct cu Federația Română de Fotbal. De altfel, este o recomandare fermă. Prioritatea tuturor este sănătatea publică, prevenirea răspândirii acestei infecții.

Avem foarte multe discuții, vrem ca toate federațiile să-și întrerupă activitatea. Scrima a suspendat competițiile. Limitarea contactului în masă este cea mai bună măsură pentru toată lumea. Sportivii își pot continua activitatea de pregătire, pentru a rămâne în formă pentru competiții importante care urmează.

Ministerul nu este organizator de competiții, nu putem impune, noi doar recomandăm. Ne consultăm cu toate federațiile. Recomandarea noastră este să se suspende toate activitățile. Toate aceste măsuri sunt pentru a preveni. Recomandarea generală este această izolare, limitarea mobilității. Toate deciziile similare din Europa nu fac decât să confirme că sportul suferă în acest moment, a spus Ionuț Stroe la Digi24.

EURO 2020, în pericol

Desfășurarea EURO 2020 (12 iunie – 12 iulie) este pusă sub semnul întrebării, având în vedere că turneul final va fi găzduit de 12 orașe europene, inclusiv Bucureștiul.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.

Alte articole din: AUTO MOTO
Adaugă părerea ta
Alte articole din: AUTO MOTO