Articolele din categoria CULTURĂ:

Scandalul de la ONB capătă amploare. Balerina Alina Cojocaru refuză să mai danseze la Bucureşti
Scandalul de la ONB capătă amploare. Balerina Alina Cojocaru refuză să mai danseze la Bucureşti
Alina Cojocaru, una dintre cele mai bune balerine din lume, a anunţat că nu va mai dansa în Capitală, decât dacă Johan Kobborg, care până de curând era Director Artistic al Operei Naţionale din Bucureşti (ONB), îşi va recăpăta funcţia. Acesta din urmă a fost "retrogradat", după ce drijorul Tiberiu Soare a preluat conducerea interimară a instituţiei, potrivit unui ordin emis de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.
Cel mai mare regret al Doinei Aldea-Teodorovici. Imagini de arhivă emoţionante Alt tip
Cel mai mare regret al Doinei Aldea-Teodorovici. Imagini de arhivă emoţionante
Puțină lume știe cu ce realități s-au confruntat soții Aldea-Tedorovici odată cu începerea turneelor pe ambele maluri ale Prutului. Cristi, unicul lor fiu, care era profund atașat de părinți, a fost nevoit să stea în grija bunicilor. Anume acesta a și fost cel mai mare regret al soților. Într-un interviu ce datează încă de pe când Cristi avea aproape 9 ani și jumătate, Doina povestește anume despre acest aspect dureros al vieții.
Radu Boroianu, preşedintele ICR. Cum s-a prezentat România la Salonul de Carte de la Paris Exclusiv
Radu Boroianu, preşedintele ICR. Cum s-a prezentat România la Salonul de Carte de la Paris
Radu Boroianu, preşedintele ICR, a vorbit, la "Jocuri de Putere", despre prezenţa României la Salonul de Carte de la Paris, pe care a catalogat-o drept un real succes. Acesta a vorbit despre cărţile lansate la Paris, spunând că s-a tradus pentru prima dată Ion Creangă în limba franceză. Boroianu a mai susţinut că există 18 fililale ale ICR, dar în opinia sa, este nevoie de mai multe.
Eveniment istoric, în Țara Moților! Steag al luptătorilor lui Avram Iancu, prezentat oamenilor Alt tip
Eveniment istoric, în Țara Moților! Steag al luptătorilor lui Avram Iancu, prezentat oamenilor
Cu prilejul sosirii și prezentării în ”Capitala Țării Moților” a unui steag care s-ar părea că ar fi aparținut unor luptători ai lui Avram Iancu, în timpul Revoluției de la 1848 din Transilvania, azi dimineață s-a desfășurat la Câmpeni una dintre cele mai mari manifestări patriotice realizate în ultimul timp în Apuseni, la care au participat peste 1.000 de persoane în piața din centrul orașului.
Descoperire uluitoare într-un zid din casa lui Iuliu Maniu. Soţia sa a salvat vieţi cu ajutorul lor!
Descoperire uluitoare într-un zid din casa lui Iuliu Maniu. Soţia sa a salvat vieţi cu ajutorul lor!
În timpul lucrărilor de consolidare a zidurilor, muncitorii au găsit într-un perete două recipiente din sticlă care erau folosite de Clara Maniu pentru a prepara amestecuri de plante medicinale pe care le folosea în tratarea anumitor boli sau răni grave. Aceste leacuri s-au arătat a fi cu adevărat miraculoase, mai ales că erau folosite atunci când medicii nu mai dădeau nicio șansă de supraviețuire.
Eurovision 2016. Artistul din Belarus vrea să cânte dezbrăcat și însoțit de lupi
Eurovision 2016. Artistul din Belarus vrea să cânte dezbrăcat și însoțit de lupi
Eurovision 2016. Melodia și modul de interpretare al acesteia nu mai reprezintă de multă vreme unicele criterii de selecție de la Eurovision, mulți concurenți mizând pe originalitatea costumelor și a punerii în scenă, iar cea mai recentă dovadă în acest sens poate fi intenția reprezentantului din Belarus de a apărea la ediția din acest an dezbrăcat și însoțit de lupi, relatează ''Huffington Post''.