Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer ar putea fi disponibil anul acesta

Monday, 14 September 2020, 21:29 Sursă: realitatea.net, hotnews

Autor: Irina Chirtoc

Bourla a subliniat că, dacă vaccinul se va dovedi un eșec, va fi o pierdere uriașă pentru companie. ”Totul se reduce la bani. Însă sunt sigur că acest eşec nu va distruge compania”, a adăugat acesta.

Companiile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca desfăşoară studii clinice pentru un vaccin împotriva noului coronavirus. Recent, Pfizer a iniţiat o propunere în care solicită ca grupul de testare din ultima fază să cuprindă 44.000 de participanţi, în loc de 33.000.

Spre deosebire de Moderna şi AstraZeneca, vaccinul experimental al Pfizer conţine material genetic ARN sau mARN, despre care cercetătorii spun că stimulează sistemul imunitar să lupte cu virusul. Pentru dezvoltarea vaccinului, compania a investit 1,5 miliarde de dolari, lucrând în colaborare cu cei de la BioNTech.

În iulie, guvernul american a alocat 1,95 miliarde de dolari pentru producerea şi livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin.
Chiar dacă un vaccin va trece de toate fazele de testare, va fi aprobat şi distribuit până la finalul anului, cel mai probabil numărul dozelor va fi limitat. Vaccinul va fi distribuit în patru faze. Primii care vor fi vaccinaţi sunt cei lucrează în domeniul sănătăţii, persoanele în vârstă şi persoanele cu afecţiuni cronice, transmite hotnews.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL