UPDATE | Baie de mulțime pentru Principesa Margareta. Peste 40.000 de oameni la Regele Mihai VIDEO

Friday, 15 December 2017, 00:19 Sursă: CRISTIAN OTOPEANU

Însoțită de Principele Radu Duda, Margareta s-a uitat la mesajele, la candelele și la coroanele depuse în fața Palatului. Cei doi au dialogat cu oamenii, apoi au intrat în clădire.

Peste 40.000 de oameni au venit până acum să își ia rămas bun de la Regele Mihai.

 

UPDATE | 15 decembrie, ora 13:50 | Realitatea.net vă oferă AICI imagini din jurul Palatului Regal, surprinse în urmă cu puțin timp. Coada începe de pe strada Ştirbei Vodă şi continuă pe Calea Victoriei, până în faţa intrării în Palatul Regal.

--------------------------------

 

UPDATE | 15 decembrie, ora 12:00 | Realitatea.net te ține la curent cu tot ce se petrece la Palatul Regal, acolo unde este depus corpul neînsuflețit al Regelui Mihai. Vezi mai jos imagini filmate!

UPDATE | 15 decembrie, ora 10:25 | Lumea continuă să vină la Palatul Regal, la porți este o coadă imensă. Vezi imaginile trimise de reporterul Realitatea TV, Ioana Nicolescu, în galeria foto de mai sus!

UPDATE | 15 decembrie, ora 9:15 | Câteva mii de oameni așteaptă acum la porțile Palatului Regal să intre și să se reculeagă la catafalcul Regelui Mihai.

----------------------------------------------

Știrea inițială

15 decembrie, ora 00:19 | Mii de oameni au aşteptat în faţa Palatului Regal, azi noapte, după ora 00:00, să poată intra în Palatul Regal ca să îi aducă un omagiu Regelui Mihai. Site-ul realitatea.net a filmat şi a transmis ÎN DIRECT, pe Facebook Realitatea, imagini impresionante (vezi, mai jos, VIDEO 1 şi VIDEO 2).

Casa Regală a decis aseară să modifice programul iniţial, iar Palatul Regal să fie deschis toată noaptea, pentru ca toți cei stăteau la coadă să îi aducă un omagiu fostului suveran. 

Deşi afară temperatura se apropia de 0 grade Celsius, oamenii au aşteptat răbdători să intre în Palat, acolo unde este depus trupul neînsufleţit al regelui Mihai.

Coada se forma de pe strada Ştirbei Vodă şi continua pe Calea Victoriei, până în faţa intrării în Palatul Regal.

VIDEO 1

VIDEO 2 

 

---------------------------------------

VIDEO: Cristian Otopeanu

---------------------------------------

PROGRAMUL FUNERALIILOR REGELUI MIHAI

Cei care vor să depună flori şi să se închine la catafalcul Regelui vor mai putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal şi astăzi, 15 decembrie, până la ora 22:00, conform programului oficial. Este posibil, totuşi, ca programul să fie din nou prelungit, dacă membrii Casei Regale vor considera necesar.

* Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10:30, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal.

* La ora 10:55, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară.

* La ora 11:15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

* De la ora 11:25 la ora 12:15, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12:30 la ora 14:00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare.

* La ora 14:00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Arcul de Triumf - Şos. Kiseleff - Şos. Bucureşti-Ploieşti.

* La ora 14:40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai şi în care vor călători Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă.

Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14:51) - Titu (ora 15:41) - Piteşti (ora 16:46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor.

* Trenul Regal va ajunge la ora 17:30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

* La ora 17:50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18:20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18:40.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL