Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Un traficant de persoane și un hacker, predați SUA pe aeroportul Otopeni

Friday, 14 August 2020, 10:53 Sursă: Realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Asistăm la un fapt care ţine de extrădarea a doi cetăţeni capturaţi în România de către forţele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne - care au comis infracţiuni internaţionale. Este vorba despre un cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA. Extrădarea se face în baza deciziei Curţii de Apel Craiova. Celălalt este un cetăţean care a comis infracţiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, care a comis infracţiuni la nivel internaţional”, a anunțat ministrul.

Marcel Vela a subliniat că operațiunea de capturare a celor doi infractori a fost posibilă în urma colaborării M.A.I. cu poliţiştii Interpol de la Washington, care se află la Bucureşti pentru a-i prelua.

”Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este cooperarea, atât la nivel naţional, şi aici mă refer la o colaborare serioasă, corectă şi operativă între toate instituţiile din România - Poliţie, parteneri, Parchete şi tot ce înseamnă procesul în sine care se derulează în instanţele de judecată -, la fel cum este importantă cooperarea cu instituţiile internaţionale, cu partenerii strategici, pentru că infracţionalitatea nu este doar în România, în această perioadă de globalizare şi de liberă circulaţie, infracţionalitatea este la nivel internaţional”, a conchis Vela..
Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL