Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spectacolul extraordinar al bucătăriei românești, la Cluj-Napoca 

Friday, 13 December 2019, 17:29 Sursă: Realitatea PLUS

 

Gazda evenimentului de înaltă ținută gastronomică organizat în acest sfârșit de săptămână este restaurantul Da Pino, de pe strada Universității nr. 8, Cluj-Napoca, care anunță un adevărat spectacol al bucatelor tradiționale românești, acompaniat de muzică de taraf și de colinde.

Octavian Hoandră, realizatorul „Realitatea românească” la Realitatea PLUS, este prezent la marele eveniment culinar care începe vineri la Cluj-Napoca. 

„Încercăm să fim un pic naționaliști, să vedem care sunt valorile noastre, sărbătorile noastre, sufletul nostru, familia tradițională, sărbătorile de Crăciun și de Paște. În aceste trei zile de Ignat se rememorează sărbătoarea Ignatului, tăiatul porcului. Realitatea PLUS vrea să vă arate cum se întâmplă aceste lucruri aici, la o familie de transilvăneni, familia Dragoș, care se ocupă de acest eveniment. Trei zile va dura această petrecere de Ignat de trei zile, cu mâncăruri după rețetele lui Radu Anton Roman”, a  declarat, vineri, Octavian Hoandră, la Realitatea PLUS.

„Culinăria, Bucătăria lui Radu” anunță că în perioada 13- 15 decembrie „ne punem ie și suman și facem o șezătoare ca la stână, cu ceaune, foc, proțap și muzică arhaică românească.

Vineri, 13 Decembrie

În curtea interioară de pe str. Universitatii vă așteptăm cu ceaunele pe foc de la ora 12 pline cu merinde de la stâna Oițele din Copăceni și cu proțapul rumenid.

Veți avea bucuria să gustați din preparate gătite în stil ciobănesc după rețete vechi românești și să degustați vinul fiert de la prietenii din Turda- crama Issa, toate astea pe acordurile de muzică veche ale tarafului Păunița din Sângeorz Băi.

Bineînțeles, copii vor veni la colindat și poveștile din jurul focului vor dura până în miez de noapte.

Sambata, 14 Decembrie

Atmosfera de sărbatoare românească continuă începând cu ora 12, în aceeași notă arhaică.

Ceaunele rămân pe foc și învârtim proțapul în continuare pentru toți cei care vor să facă parte din tradiție.

Pe înserat tulnicul lui Călin Han și doba lui Beni Ambarus ne transpun în trecut, în natură, în esența noastră românească.

Ne vor rămâne aproape și prietenii de la Taraful Păunița dar și colindătorii.

Duminica, 15 Decembrie

Ca să încheiem cum se cuvine, tot la ceas de dupa amiază, duminică ni se alatură urătorii din Maramures: renumitul ansamblu Iza, care vor face ca bucatele și atmosfera de sărbatoare să rămână în sufletele noastre până anul următor.

Bineînțeles că vom avea atmosferă de sărbătoare și în interiorul restaurantului Da Pino, care în aceste trei zile se treansformă într-unul românesc.

Meniul este unul ales, cu bucate și rețete străvechi culese de nimeni altul decât unicul Radu Anton Roman, iar colindătorii nu vor uita, cu siguranta, sa treacă si pe la mesele dumneavoastră.”

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL