Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Record de infectări în Israel în ziua în care au fost redeschise școlile

Tuesday, 01 September 2020, 17:58 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Israelul, care a reuşit să gestioneze primul val al infectărilor prin impunerea unor măsuri stricte, a înregistrat o explozie de cazuri în ultimele săptămâni, în urma relaxărilor. Față de iulie, numărul deceselor s-a dublat, ajungând la aproape 1.000, în timp ce numărul contaminărilor depășește 117.240 de cazuri.

Pentru o mai bună coordonare privind un răspuns integrat împotriva pandemiei, a fost numit ca responsabil principal Roni Gamzu. Acesta se ocupă de implementarea planului "Shield of Israel" ("Scutul Israelului"), care presupune o amplă implicare a armatei.

Pentru a evita revenirea la starea de izolare, autoritățile au impus noi măsuri restrictive, precum limitarea adunărilor publice și carantina obligatorie pentru cetățenii mai multor țări. În școli au fost introduse măsuri stricte de igienă și obligativitatea menținerii distanței fizice, anunță Agerpres.

Modul în care guvernul a gestionat pandemia a dus la proteste masive, în care mii de oameni au cerut demisia premierului. Israelienii critică răspunsul autorităților la șocurile economice cauzate de pandemie și reclamă rata ridicată a șomajului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL