Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa va schimba conducerea Băncii Vaticanului după ce profitul s-a prăbuşit anul trecut cu 97%

Tuesday, 08 July 2014, 16:16 Sursă: REALITATEA.NET

Profitul net al Institutului pentru Lucrări Religioase, numele formal al băncii înfiinţate în 1887, a scăzut de la 86,6 milioane de euro în 2012 la 2,9 milioane de euro anul trecut, potrivit Bloomberg.

"Cu sprijinul Sfântului Părinte şi al Consiliului Cardinalilor, formăm structuri mai simple şi mai eficiente pentru a servi misiunea Bisericii Catolice", a declarat cardinalul George Pell.

Papa Francisc, 77 de ani, a încercat să îmbunătăţească transparenţa şi respectarea regulilor la Banca Vaticanului. În cel mai recent scandal care a afectat imaginea băncii, un prelat a fost arestat în Italia sub acuzaţii de fraudă.

Papa s-a bazat pe preşedintele băncii, Ernst von Freyberg, un membru al Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, organizaţie cu originile în străvechiul ordin al Cavalerilor Ospitalieri, pentru a verifica situaţia conturilor şi activelor băncii. Von Freyberg a fost numit în fruntea instituţiei anul trecut de predecesorul lui Francisc, Benedict al XVI-lea.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL