Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O tabără de vacanță din SUA a devenit focar de Covid-19. 260 de persoane, infectate

Sunday, 02 August 2020, 16:46 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În tabără au fost prezente peste 600 de persoane. Evenimentul a fost organizat la jumătatea lunii iunie, în Georgia. Vârsta medie a angajaților și trainerilor a fost de 17 ani, iar cea a tinerilor participanți, de 12 ani. Înainte de a pleca în tabără, persoanele care au fost prezente și angajații s-au testat, rezultatul fiind negativ. Ulterior însă, un copil a avut simptomele specifice și a părăsit tabăra, fiind testat pozitiv. La câteva zile, la finalul lunii iunie, tabăra a fost închisă, iar autoritățile au deschis ancheta.

Au fost testate 344 de persoane, 260 dintre acestea, respectiv 76%, au ieșit pozitive. Informații ulterioare testării nu au fost colectate decât de la 136 dintre participanți, însă acestea au dezvăluit că 26% erau asimptomatici, informează livescience.com

Deși reprezentanții taberei au susținut că au respectat toate măsurile pentru prevenirea transmiterii virusului, s-a constatat că masca de protecție a fost purtată doar de organizatori. În plus, raportul arată că s-au organizat o serie de evenimente în interior și exterior, printre care cântări, acestea reprezentând un factor de transmitere a virusului.

CDC notează că un alt mediu prielnic răspândirii coronavirusului au fost locurile de cazare unde au dormit tinerii.

Raportul autorităților atrage atenția asupra evidenței că Sars-Cov-2 poate afecta copiii și tinerii, aceștia putând juca un rol mai important decât s-a crezut până acum în transmiterea virusului.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL