Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Nou tratament cu anticorpi monoclonali împotriva Covid, testat în Marea Britanie

Monday, 14 September 2020, 22:23 Sursă: realitatea.net, mediafax

Autor: Irina Chirtoc

Noile medicamente cu anticorpi de laborator vor fi disponibile în săptămânile viitoare, iar rezultatele vor fi comparate cu ale altor pacienți cărora nu le-au fost administrați anticorpi. 

Profesorul Martin Landray de la Universitatea din Oxford, unul dintre conducătorii procesului de recuperare, s-a declarat optimist în privința eficienței acestui tip de tratament.

”Există o mulțime de motive întemeiate pentru a crede că tratamentul ar putea fi eficient - oprirea reproducerii virusului, oprirea lui în a provoca daune, creșterea șanselor de supraviețuie pentru pacienți”, a declarat acesta. Procesul de recuperare din Marea Britanie a fost creat la debutul pandemiei pentru a identifica tratamentele care pot ajuta pacienții internați cu Covid-19, notează mediafax.

Luni, compania Pfizer a anunțat că vaccinul anti-Covid pe care îl dezvoltă ar putea fi disponibil anul acesta. Anunțul a fost făcut de CEO-ul gigantului farmaceutic, Albert Bourla, care a menționat că rezultatele ultimelor testări ar putea fi gata la sfârșitul lunii viitoare. Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL