Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NATO, despre otrăvirea lui Aleksei Navalnîi: Orice utilizare a armelor chimice este o ameninţare la pacea şi securitatea internaţionale

Thursday, 03 September 2020, 00:36 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

”Guvernul german a anunţat că Aleksei Navalnîi a fost victima unui atac cu un agent neurotoxic de tip Noviciok. Este şocant şi condamn acest lucru fără apel”, a precizat Stoltenberg într-un comunicat.

Liderul Alianței a reamintit că utilizarea armelor chimice reprezintă un atac la adresa securității internaționale.

”Utilizarea unui agent agent neurotoxic de nivel militar face să fie şi mai urgent ca autorităţile ruse să efectueze o investigaţie deplină şi transparentă. Ne vom consulta cu Germania şi cu toţi aliaţii asupra implicaţiilor acestor descoperiri. NATO priveşte orice utilizare a armelor chimice drept o ameninţare la pacea şi securitatea internaţionale”, a transmis Stoltenberg, citat de Agerpres.

Potrivit guvernului german, analizele făcute într-un laborator al armatei au descoperit "probe fără echivoc" că opozantul rus a fost otrăvit cu ”un agent neurotoxic de tip Noviciok”. În prezent, Navalnîi este internat într-un spital din Berlin, unde a fost transferat la finalul lunii august.

Citește și: MAE condamnă otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi și cere o anchetă imparțială


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL