Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectele COVID-19. Economia filipineză, în recesiune pentru prima data în ultimii 29 de ani

Thursday, 06 August 2020, 17:04 Sursă: Realitatea.net, hotnews

Autor: Irina Chirtoc

Rezultatul negativ a depășit cu mult estimările analiștilor, care se așteptau la o contracție economică de doar 9%. Scăderea economică s-ar putea agrava, în condițiile în care guvernul a reintrodus controale mai stricte de carantină în capitala Manila și provinciile apropiate, pe fondul creșterii numărului de infectări cu Sars-Cov-2.

”Fulipine a intrat în recesiune, confirmând impactul distructiv al blocajelor asupra unei economii dependente de consum. Cu un șomaj foarte ridicat care se preconizează să urce în lunile următoare, nu ne așteptăm la o schimbare rapidă a comportamentului de consum, cu atât mai mult cu cât cazurile de Covid-19 sunt în creștere”, a menționat Nicholas Antonio Map, economist la o bancă.

Banca Centrală din Filipine a redus rata dobânzii de referință cu 175 de puncte de bază, la nivelul record de 2,25%, anunță hotnews.ro.

Bilanțul epidemiei din țară depășește 119.460 de cazuri de Covid-19 și 2.150 de decese. În doar 24 de ore, numărul persoanelor testate pozitiv a crescut cu 3.561.

Recent, președintele filipinez, Rodrigo Duterte, a provocat cadrele medicale să declanșeze o revoluție, nemulțumit de solicitările acestora de a intensifica măsurie pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL