Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detalii EXCLUSIVE din dosarul ”10 august”. Cum motivează DIICOT cererea de redeschidere a anchetei

Wednesday, 05 August 2020, 20:33 Sursă: realitatea plus

Autor: Irina Chirtoc

După un val uriaș de critici și după ce a analizat închiderea dosarului, șefa DIICOT a decis reluarea cercetărilor, inclusiv pentru că sunt semne de întrebare legate de administrarea probelor.

”Suspecții nu au mai fost citați la DIICOT în vederea ascultării lor. Nicio persoană vătămată și niciun martor (cu excepția martorilor Dan Carmen Daniela, Cliseru Speranța, Bădulescu Aurelian, Mastan Alin Ionel) nu a fost citată/citat la DIICOT în vederea reaudierii sau audierii. (...) Administrarea probatoriului s-a realizat în față procurorilor militari, iar acesta nu a fost readministrat în față procurorilor DIICOT și nu a fost coroborat cu alte probe(...)”, se arată în documentul obținut de Realitatea Plus.

Mai mult, ar fi fost avută în vedere intervenția de după ora 23:00, deși plângerile arătau că încă de la 19:00 jandarmii au utlizat gazele lacrimogene împotriva protestatarilor.

Argumentele conducerii DIICOT vor ajunge pe masa judecătorilor. Curtea de Apel București va decide dacă dă undă verde reluării cercetărilor pentru foștii șefi ai Jandarmeriei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL