Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Covid-19 Noua Zeelandă. Orașul Auckland ridică măsurile de izolare

Sunday, 30 August 2020, 11:52 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Ardern a precizat că, după ridicarea măsurilor de izolare, vor fi impuse noi restricţii, precum obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport public și limitarea adunărilor la maximum zece persoane.

Guvernul a impus izolarea în orașul Auckland pe 12 august, după izbucnirea unui nou focar de coronavirus, în condiţiile în care țara nu mai înregistrase noi cazuri 102 zile. Atunci, patru membri ai aceleiași familii au fost testați pozitiv. Originea focarului rămâne necunoscută, însă autorităţile bănuiesc că virusul a fost adus din străinătate, motiv pentru care au fost intensificate eforturile pentru detectarea infectărilor în rândul lucrătorilor transfrontalieri.

Cu o populație de 4,9 milioane de locuitori, Noua Zeelandă a fost lăudată pe plan global după ce a impus starea de urgenţă în martie, după confirmarea a doar 50 de cazuri de Covid-19. La începutul lunii iunie, țara a revenit la normalitate, amintește Agerpres. În prezent, bilanțul epidemiei este de 1.729 de contagieri şi 22 de decese.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL