Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus Austria. Guvernul anunță o revenire la normal în vara lui 2021

Friday, 28 August 2020, 15:36 Sursă: Realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Rezumând, aş spune că, pe baza a ceea ce ştim astăzi, este foarte probabil ca vara viitoare să poată redeveni normală şi spun că ar trebui să redevină. În acelaşi timp însă, trebuie să fie clar pentru noi că în lunile următoare va fi o perioadă dificilă. Urmează redeschiderea anului şcolar, sezonul rece şi numeroasele activităţi care vor trece din nou din exterior în interior. La acestea se adaugă valul anual de gripă”, a transmis cancelarul austriac.

Pentru a evita reintroducerea carantinei, guvernul ia în calcul întărirea măsurilor de prevenire a infectărilor, în contextul în care, în ultima săptămână, numărul noilor cazuri zilnice a depășit 300, un record de la ridicarea treptată a măsurilor de izolare. Viena a introdus măsuri de izolare la mijlocul lunii martie și le-a relaxat treptat, de la mijlocul lui aprilie. După ce a deschis magazinele, cafenelele, restaurantele şi teatrele, luna trecută a introdus obligativitatea purtării măștii de protecție în supermarketuri.

Comparativ cu alte state europene, Austria, care dispune și de o rețea bună de spitale, a fost relativ ferită până acum de pandemie, notează Agerpres. Bilanțul din țară depășește 26.590 de cazuri de Covid-19 și 733 de decese.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL