Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Compania Nestle, dată în judecată de India. I se cer daune de 100 de milioane de dolari

Wednesday, 12 August 2015, 14:57 Sursă: REALITATEA.NET

Plângerea împotriva Nestle vine în contextul interzicerii companiei Maggi, după ce a fost acuzată că nu a respectat regulile organizaţiilor de reglementare a alimentelor, Nestle făcând recurs în Bombay. Compania este acuzată, în procesul de 100 de milioane de euro, că a cauzat daune clienţilor, folosind reclame înşelătoare pentru tăiţeii instant Maggi.

80% din piaţa tăiţeilor instant este deţinută de către companie şi aceasta a fost forţată să distrugă 400 milioane de tone de produse Maggi.

Plângerea a fost făcută în numele consumatorilor indieni, dar nu a fost trimisă în instanţă, ci la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului, care are puteri semi-judiciare.

Purtătorul de cuvânt al Nestle din Delhi a declarat, pentru Reuters, că nu vor putea oferi răspunsuri decât după ce vor primi o înştiinţare oficială.

Organizaţia de reglementare a alimentelor din India a susţinut că testele făcute tăiţeilor instant au demonstrat că aceştia conţineau "cantităţi nesănătoase" de plumb. Nestle susţine că teste din SUA, UK şi Singapore au arătat că sunt siguri.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL