Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cererile pentru ajutorul de încălzire a locuințelor din Sectoarele 1, 4, 5 și 6 se pot depune de luni

Friday, 16 October 2020, 10:18 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În Sectorul 1, cererile se depun la la sediul instituţiei din bd. Mareşal Averescu nr. 17.

Cetăţenii Sectorului 2 pot depune deja solicitările la sediile DGASPC: Serviciul de Asistenţă Socială Baicului (str. Heliade Între Vii nr. 36), Serviciul de Asistenţă Socială Maşina de Pâine (str. Glinka nr. 7A), Serviciul de Asistenţă Socială Pantelimon (bd. Basarabia nr. 90), Serviciul de Asistenţă Socială Silvestru (Calea Moşilor nr. 132).
Documentele pot fi transmise şi online, pe adresa de email a Serviciului de Asistenţă Socială de care aparţine solicitantul, în funcţie de adresa unde locuieşte.

În Sectorul 3, locuitorii pot depune solicitările pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței din 12 octombrie. Documentele pot fi transmise prin email (alocatii@dgaspc3.ro), prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12 - 14 sau pot fi depuse personal la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918, de luni până joi, în intervalul 09:00 - 15:00.

Cetățenii Sectorului 4 pot depune cererile, de luni, personal sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/locatari, la sediul DGASPC din str. Sld. Enache Ion nr. 1A, de luni până miercuri, între orele 08:30 - 16:00, joi în intervalul orar 08:30 - 17:30 și  vineri, între orele 08:30 - 13:30.
Cererea-declaraţie pe propria răspundere, care poate fi descărcată de pe site-ul DGASPC Sector 4, şi actele doveditoare se pot transmite și prin aplicaţia Ghişeul Online sau prin intermediul serviciilor poştale sau de curierat, pe adresa DGASPC Sector 4 (str. Sld. Enache Ion nr. 1A). . Relaţii suplimentare se pot obţine apelând 0372.900.789 sau la email cms@dgaspc4.ro.

În Sectorul 5, dosarele se vor putea depune la sediul DGASPC, Compartimentul Acordare Ajutor Încălzirea Locuinţei.

Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pentru locuitorii din Sectorul 6 vor putea fi transmise prin e-mailul ajutorsocial@dgaspc6.com, prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa str. Floare Roşie nr. 7A, cod poştal 062261, sau pot fi depuse personal, la sediul instituţiei, în intervalul orar 9,00 - 12,00, solicitând anterior o programare, la telefon 0376.203.744.

Reamintim că de ajutorul pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile sau persoanelor singure, cetăţeni români şi străini ori apatrizi cărora li s-a acordat, în condiţiile legii, o formă de protecţie şi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, stabilită în condiţiile legislaţiei române, ale căror venituri sunt situate în limitele prevăzute de lege: pentru acordarea ajutorului în cazul locuinţei încălzite cu energie termică - până la 786 de lei/membru de familie şi până la 1.082 de lei în cazul persoanei singure. În cazul în care locuinţa este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, limita venitului pe membru de familie este de 750 de lei, cifra fiind aceeaşi şi în ceea ce priveşte persoana singură.

Pentru cererile depuse până la data de 20 ale lunii, ajutorul va fi acordat începând cu luna respectivă. Pentru solicitările depuse după data de 20 a lunii respective, ajutorul va fi dat începând cu luna următoare.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se dau pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, informează Agerpres.

 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL