BNR devine O AFACERE DE PARTID

Wednesday, 18 June 2014, 08:46 Sursă: REALITATEA TV

În timpul comunismului, Daniel Dăianu a fost timp de doi ani ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe din mult temuta Securitate. În 2007, CNSAS nu a găsit însă niciun element care să arate că Dăianu a făcut poliţie politică. Cu toate acestea, calitatea de ofiţer al Securităţii l-a urmărit după Revoluţie.

"M-a apăsat. Şi ştiţi de ce m-a apăsat? Chiar dacă eu mă consider un om care se poate uita în oglindă. Sistemul a fost rău", declara Dăianu într-un interviu, în 2007.

Daniel Dăianu a reintrat în atenţia publică în 2012, când a fost păcălit de brokerul Cristian Sima. Fostul ministru de finanţe a pierdut 220 de mii de euro. În 2013, alt episod: Dăianu a încasat, ca prim-vicepreşedinte al ASF, 68.000 de euro în doar două luni.

Liviu Voinea va fi din octombrie coleg cu persoanele care i-au criticat ideile de ministru al Bugetului. Despre electorată, Legea care îi păsuia pe datornicii la bănci, şeful Direcţiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, spunea că va creşte sumele datorate de români.

Între timp, ING Bank deplânge eliminarea viceguvernatorului Cristian Popa de la BNR şi atrage atenţia asupra politizării.

"Experienta deosebita si nivelul calitatilor profesionale ale celui din urma sugereaza ca modificarea este o pierdere puternica pentru conducerea bancii insa participantii la piata pot avea ingrijorari suplimentare avand in vedere ca independenta institutiei ar putea sa se modifice", arată ING Bank.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL