Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Belarus: Studenții se alătură mișcării de contestare a președintelui - ”Credem, putem, învingem!”

Tuesday, 01 September 2020, 17:16 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Zece tineri au fost reținuți după ce au încercat să formeze un lanț uman în centrul orașului. ”Fasciştilor!”, ”Acesta este oraşul nostru!”, ”Credem, putem, învingem!”, au scandat studenții, potrivit Agerpres.

Tinerii s-au alăturat astfel mișcării de protest față de fraudarea alegerilor. De aproape o lună, zecii de mii de oameni cer în stradă demisia președintelui, aflat la al șaselea mandat. În încercarea de a calma mișcarea amplă de contestare, Lukașenko a evocat, luni, varianta organizării unui referendum constituţional, fără a da însă alte detalii.

Miile de arestări, violențele la care au fost supuși opozanții în detenție și retragerea acreditărilor pentru jurnaliștii străini au făcut ca Lukașenko, despre care s-a spus că este ”ultimul dictator al Europei”, să fie tot mai izolat pe plan internațional, singurul său aliat fiind Vladimir Putin. În urma confruntărilor de la proteste, trei oameni au murit. 

Președintele Belarusului a fost declarat persona non grata în țările baltice. Lituania, Estonia şi Letonia, membre ale UE și NATO, au transmis că au luat această decizie în semn de susținere față de manifestanții pro-democrație. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL