Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertismentul Salvamont Argeș, pentru turiștii nepregătiți: Țineţi în frâie ego-ul zburdalnic, lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar

Sunday, 02 August 2020, 12:37 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

” Învăţaţi muntele încetul cu încetul, lăsaţi netul unde alţi supravieţuitori se laudă că au reuşit nu-ştiu-ce tură. Nu de alta, noi facem totul să aveţi happy-end ca în filmele americane, dar lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar", transmite Salvamont Argeş turiștilor, pe Facebook.

Apelul vine în contextul în care, sâmbătă noapte, salvamontiştii au avut două intervenţii dificile pentru salvarea unor turişti care au urcat nepregătiţi pe trasee dificile.

"Acţiune foarte lungă şi grea de recuperare a doi turişti din Călăraşi, noaptea trecută, persoane complet nepregătite pentru Piatra Craiului, unde ajunseseră nu pe vreo potecă marcată, mai expusă, ci chiar pe Brâul de Mijloc, unde s-au blocat. Asta a însemnat o noapte întreagă pierdută de către salvamontiştii câmpulungeni, oameni care acum au terminat acţiunea şi ar trebui să fie pregătiţi pentru accidente în continuare", scriu salvamontiștii.

O altă intervenţie a avut loc la Cota 2000 - Transfăgărăşan pentru a salva doi tineri aflaţi sub influenţa alcoolului, care se încălţaseră și necorespunzător pentru a urca pe vârful Moldoveanu.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL