Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ATAC cu armă albă la Nisa! Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva au fost rănite prin înjunghiere

Thursday, 29 October 2020, 11:24 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Poliția a înconjurat rapid zona carnagiului, împușcându-l și arestându-l pe atacator. Teroristul a fost transportat la spital. O sursă polițienească afirmă că acesta ar fi acționat singur.

Două dintre victimele criminalului erau femei, iar al treilea un bărbat. Conform primarului orașului Nisa, una dintre victime era chiar administratorul bisericii, o persoană extrem de apreciată de enoriașii bazilicii Notre-Dame.

Christian Estrosi, edilul orașului, le-a spus jurnaliștilor că atacatorul a strigat \"Allahu Akbar\" chiar și în momentele în care se afla sub medicație.

Primarul Nisei, Christian Estrosi a precizat pentru presa franceză, citată de BBC, că persoana care a produs atacul a fost arestată.

Edilul a precizat, referindu-se la seria de înjunghieri, că are toate datele pentru a fi numit un atac terorist, atentat pentru în inima basilicii Notre-dame din Nisa. Autoritățile au făcut apel către populație să evite zona centrală a orașului Nisa.

Potrivit presei locale, anchetatorii au declarat că cel puțin o victimă a fost decapitată.

Premierul francez Jean Castex a anunțat, ulterior, că Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, "urgenţă atentat". În plus, șeful Executivului francez a denunțat atacul, pe care l-a calificat "pe cât de laş, pe atât de barbar, care îndoliază ţara întreagă" și estimând că acesta a "lovit comunitatea catolică deliberat şi în plină inimă".

În discursul susținut în fața Adunării Naționale, Castex a afirmat că răspunsul guvernului după acest atac va fi ferm şi implacabil. 

Two dead in suspected terror attack in Nice https://t.co/ZHv7KASaZR

— SkyNews (@SkyNews) October 29, 2020

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL