Statul Islamic revendică măcelul din Sri Lanka, soldat cu 321 de morți

 

Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat atacurile sângeroase care au vizat biserici și hoteluri din Colombo, capitala Sri Lankăi, și s-au soldat cu moartea a cel puțin 321 de persoane. 

Statul Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, dar nu a oferit o dovadă că ar fi fost implicat în organizarea lor, notează Reuters.

Anunțul organizației teroriste a fost făcut prin intermediul agenției afiliate, AMAQ.

O declarație a unui înalt oficial din Sri Lanka a trasat o legătură directă între atentatele ce au vizat biserici și hoteluri din Colombo și cele petrecute în moscheile din Christchurch, Noua Zeelandă.

”Ancheta preliminară arată că ce s-a întâmplat în Sri Lanka duminică a fost o răzbunare pentru atacurile împotriva musulmanilor din Christchurch”, a spus Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării.

Bilanţul atentatelor a crescut din nou şi a ajuns la 321 de morţi, cu sute de alţi răniţi în stare gravă. Între timp, autorităţile au decretat starea de urgenţă şi au anunţat arestarea a 40 de suspecţi.

Învinuită pentru atentate este o mişcare islamistă locală, care a vandalizat în trecut monumente budiste, dar nu a fost implicată în atacuri atât de grave. Din acest motiv, autorităţile încearcă să descopere dacă membrii grupului au primit ajutor din exterior.

În toată ţara a fost decretată starea de urgenţă, ceea ce permite poliţiei şi armatei să reţină şi să interogheze oameni fără ordin judecătoresc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?