Proteste spontane la Londra după tragicul incendiu care a curmat viețile a zeci de oameni

Tensiunea se amplifică la Londra, pe fondul incendiului care a cuprins clădirea Grenfell Tower, în care au murit 30 de persoane, până în prezent. Două demonstrații au loc concomitent, una în  Downing Street, iar alta pe străzile din vestul Londrei.Sute de protestatari s-au adunat spontan în inima capitalei Marii Britanii, furioși pe reacția guvernului la dezastrul de miercuri.

Pe pancartele lor sunt scrise mesaje împotriva premierului Theresa May și a partidului Conservator: „May trebuie să plece”, „Aveți sânge pe mâini”, „Dreptate pentru Grenfell”.

Unul dintre participanții la protest, Mustafa Almansur, a explicat justificarea mișcării de stradă:

„Motivul protestului este că, până în prezent, în ultimele trei zile, cetățenii au făcut totul, de la strângerea de fonduri, până la a ieși pe stradă pentru a ajuta oamenii, a căuta victimele tragediei, mergând în centrele comunitare, în biserici și moschei cu donații.

Până în prezent, consiliul nu a făcut nimic, nici măcar o declarație sau un comentariu public. Declarația pe care au făcut-o astăzi a fost doar formală, promisiuni goale, fără dovezi concrete despre ceea ce vor putea să facă pentru oameni", citează mas media britanice.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?