Prosteste în Croaţia! Peste 50 de migranți manifestează la un centru de primire

 

Peste de 50 de migranți de la un centru de primire din Zagreb au manifestat luni pentru a denunța agresiuni ale căror victime au fost unii dintre ei, informează televiziunea națională croată HRT, citată de Agepres.

Migranții s-au reunit în fața hotelului Porin, la periferia de sud a Zagrebului, hotel transformat între-un centru pentru primirea de solicitanți de azil, care găzduiește peste 500 de oameni.

Agitând pancarte pe care se putea citi "Refugiați, nu criminali" și "Am venit pentru pace", manifestanții au acuzat poliția croată că nu a reacționat la plângerile lor pentru agresiune.

Potrivit poliției, cinci migranți, a căror naționalitate nu a fost precizată, au afirmat că au fost agresați în timp ce se aflau în oraș, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de atacatori care sunt în continuare căutați. Unul dintre migranții răniți a primit îngrijiri la un spital din Zagreb, în timp ce ceilalți patru au refuzat asistența medicală. Poliția nu precizează cum anume au fost agresați migranții.

Țară membră a UE, Croația se află te "ruta balcanică" traversată în 2015 și începutul lui 2016 de sute de mii de migranți din Orientul Mijlociu, Asia și Africa, în drumul lor spre Europa de Vest. Această rută a fost efectiv închisă în martie 2016, însă migranți — mai multe sute pe zi — continuă să traverseze Balcanii, adesea prin intermediul traficanților de ființe umane.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?