Poetul Adrian Păunescu va avea un bust în Parcul Copou din Iaşi

 
Bustul lui Adrian Păunescu, lângă cel al lui Grigore Vieru
Bustul lui Adrian Păunescu, lângă cel al lui Grigore Vieru

Poetul Adrian Păunescu va avea un bust în Parcul Copou, informează Ziarul de Iaşi.Subprefectul Bogdan Abalaşi a solicitat municipalităţii instalarea unui bust în apropierea celui al poetului basarabean Grigore Vieru.

„Ar fi primul bust al marelui poet naţional contemporan cu noi. Ţinând cont de prietenia care i-a legat pe Vieru şi Păunescu, aşezarea busturilor aproape unul de celălalt ar fi cea mai nimerită", a declarat Abalaşi.

Solicitarea subprefectului ar putea fi dusă la îndeplinire în cursul anului viitor. Conform viceprimarului Mihai Chirica, instalarea unui bust al lui Adrian Păunescu se afla deja în planurile municipalităţii.

„Un «laudatio» (discurs de elogiere, n.r.) este deja făcut şi se află pe masa comisiei de cultură. La prima şedinţă de consiliu local va fi discutat proiectul privind bustul. Au fost alocate fondurile necesare prin buget", a precizat Chirica. Vezi unde va fi amplasat bustul aici.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
flores1961
18 Jun 20:40
Ideea nu-i rea avand in vedere obarsia poetului : Basarabia. Sper ca ideea sa functioneze si la Barca, locul de unde Paunescu si-a tras seva. Este important ca BUSTUL sa NU SE VA APROPIE PREA TARE DE TEIUL LUI EMINESCU ...
Răspunde
0 0
Roxana
24 Apr 09:12
Si Sadoveanu s-a dat cu comunistii si totusi a ramas un titan al literaturii, nimeni nu-i poate contesta valoarea, asa ca lasati-o balta...
Răspunde
2 0
ibis
22 Apr 18:14
Bai, da prin piete le de legume, zarzavaturi si branzeturi pe cand, ca.... pe vremuri taranii spuneau ca ... "iar o venit procu" adica Paunescu,m care le lua produsele fara sa plateasca deci, prin pietele alimentare cand postati "porcul" ?.
Răspunde
4 -1
Bibi
22 Apr 07:05
Atentie mare la edili si la cine il face, sa nu ne trezim iar cu un Sergiu Nicolaescu , care nu-i Sergiu Nicolaescu, sau cu un Traian in pielea goala cu un lup in brate. Paunescu merita stima noastra ptr. omul poiet, ptr. omul de emisiuni televizate, dar nu si de politician. In politica , nu s-a descurcat, facand o alegere idioata. Niciodata n-o sa inteleg cum un om asa mare sa aleaga PSD, partidul parsiv si corupt. Nici pe Nicolaescu nu l-am inteles. Nicolaescu, omul filmului, omul istoriei sa alegi ultimul partid, cand aveai la indemana partidele istorice, partide crestine si nu partidul caracatitei Iliesciene !
Răspunde
1 -5
DECIZIA CORECTA
22 Apr 03:45
Este un gest normal de apreciere la adresa unui titan al talentului si inteligentei romanesti . Faptul ca initiativa vine din partea capitalei culturii romanesti consfinteste masura creatorului si mentorului Adrian Paunescu .
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
4 -1
balta-zar
21 Apr 23:14
4 Uite sunt contra - si nu ascult salam nicc nui o foor pe moomata decit in goora - sigurt ca ii palce daca e contra
4 -1
florin
22 Apr 02:16
3 Da, de-aia am si spus sa-i coloreze un obraz in rosu si nu sa nu-i faca statuie. Valoarea culturala nu i-o contest, cea umana - da. Nici dupa 20 de ani de la schimbare (vorba vine) nu si-a cerut scuze pentru sustinerea regimului comunist. Ca a facut-o cu talent e chiar mai grav decit in cazul unui politruc tembel. A fost un porc talentat. Numai ca talentul nu-i scuza porcia. Am beneficiat si eu de Cenaclul Flacara, dar cu inima strinsa, stiind ce se ascunde de fapt sub iluzia frondei.
3 -10
CORECT !
21 Apr 22:54
Corect , Adrian Paunescu ramane principalul lider al romanilor din Epoca Ceausescu . A dominat societatea romaneasca prin inteligenta , talent si actiune . Cu toate actele sale care provoaca pasiuni si acum , Paunescu este printre marile personalitati romanesti ale ultimei jumatati de secol
Răspunde
11 -3
florin
21 Apr 22:18
Sper ca unul, macar unul din obraji sa-i fie colorat in rosu. Macar acum, dupa.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?