Plan nou pentru Roşia Montană, anunţat de premier. Activiştii cheamă oamenii la proteste

Există posibilitatea ca România să nu mai poată exploata resursele minerale din zona Roşia Montană. O spune chiar premierul, Mihai Tudose. Asta în cazul în care UNESCO va finaliza procedura de declarare ca arie naturală protejată, procedură iniţiată de către guvernul Cioloş."Adică în traducere nu mai sapi o gropiţă acolo, nici să sapi după rame că e arie protejată care va conta la acel arbitraj. Lucru care va conta la acel arbitraj. De ce a făcut-o nu ştiu. Vom încerca să retragem, să scriem că nu mai menţinem punctul de vedere punându-ne într-o situaţie absolut ciudată faţă de organele internaţionale. Încercăm să vedem. Dacă lucrurile rămân definitive s-a închis", a declarat premierul Mihai Tudose.

Noi proteste pentru Roşia Montana

După aceste declaraţii pe tema Roşia Montană, sunt anunţate proteste, pentru vineri. Activiștii cheamă printr-un mail oamenii în stradă, motivând că Roșia Montană e din nou în pericol.

"Guvernul Tudose vrea să stingă arbitrajul cu Gabriel Resources și să cedeze Roșia Montană. Primul pas deja l-a făcut anunțând că va încerca să retragă dosarul Roșia Montană de la UNESCO. Și hai în stradă vineri, 1 septembrie 2017. La București în Piața Victoriei, la Cluj în Piața Unirii sau la evenimentul anunțat în centrul orașului tău", este apelul celor de la de-clic.ro.

 

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?