VIDEO. Moromeţii-reloaded. Când va avea premiera în cinematografe

 

La 30 de ani de la lansarea filmului "Moromeţii", ecranizat după romanul lui Marin Preda, încep filmările pentru continuarea poveştii. În noua peliculă, care va apărea în cinema toamna viitoare, rolul lui Ilie Moromete este interpretat de Horaţiu Mălăele.La 30 de ani de la lansarea filmului "Moromeţii", ecranizat după romanul lui Marin Preda, încep filmările pentru continuarea poveştii. În noua peliculă, care va apărea în cinema toamna viitoare, rolul lui Ilie Moromete este interpretat de Horaţiu Mălăele.

Regizorul Stere Gulea, protagonistul uneia dintre cele mai iubite ecranizări din istoria cinematografiei româneşti, a hotărât să ofere publicului pelicula "Moromeţii 2".

"E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii '50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi.", a transmis regizorul, citat de Adevărul.

Filmările vor începe după jumătatea lunii septembrie, în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, acum 30 de ani. Este vorba de localitatea Talpa, din judeţul Teleorman, care se află la doar câţiva kilometri distanţă de Siliştea-Gumeşti, unde s-a născut autorul romanului, Marin Preda.

După ce în primul film i-am văzut, printre alţii, pe Victor Rebengiuc şi Mitică Popescu, şi noua peliculă va avea parte de o distribuţie de excepţie. Rolul lui Ilie Moromete va fi interpretat de Horaţiu Mălăele, iar Dana Dogaru va fi Catrina Moromete. Echipa este completată de alte nume mari, precum: Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu şi Marian Râlea.

"Moromeţii 2" va prezenta povestea celebrei familii, după cel de-Al Doilea Război Mondial, şi într-un moment istoric important: instalarea comunismului. Scenariul este inspirat din cel de-al doilea volum "Moromeţii", din "Viaţa ca o pradă" şi din publicistica lui Marin Preda. Producătorii au stabilit că premiera în cinematografe va avea loc la 9 noiembrie 2018.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?