Iohannis, ATAC nimicitor la PSD: "Guvernarea e pe contrasens: prioritate zero - acapararea legii"

 
Iohannis, ATAC nimicitor la PSD: "Guvernarea e pe contrasens: prioritate zero - acapararea legii"
Iohannis, ATAC nimicitor la PSD: "Guvernarea e pe contrasens: prioritate zero - acapararea legii"

Prezent, marți, la evenimentul de lansare a proiectului "România TechNation", președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa Guvernului Dăncilă, pe care-l acuză că a luat decizii doar contra românilor.

"În sectorul digital, România este, astăzi, o țară a paradoxurilor. În ultimul deceniu, industria IT&C a ajuns la 6% din PIB. Valoarea actuală a pieței autohtone de profil este de circa 4,5 miliarde de euro, iar capitalul uman include peste 140.000 de profesioniști angajați în domeniu. Cu toate acestea, digitalizarea economiei a rămas în urmă, în condițiile în care mai mult de o cincime dintre români nu au utilizat niciodată internetul și mai puțin de o treime are competențe digitale elementare, iar între zonele urbane și cele rurale decalajele digitale se adâncesc de la an la an. Avem, din păcate, cea mai scăzută performanță din Uniunea Europeană în privința serviciilor publice digitale, deși au trecut două decenii de când informatizarea administrației a fost declarată prioritate guvernamentală. Vă aflați aici numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri și foarte mulți tineri implicați direct, în diferite forme, în inovare și în cercetare. Cunosc valoarea muncii și a ideilor dumneavoastră și știu că dumneavoastră sunteți motorul dezvoltării României ca națiune digitală. Tocmai de aceea, mă aștept ca sprijinirea sectorului digital din România să se afle, cu titlu de prioritate zero, pe agenda oricărei guvernări. Din păcate, guvernanții din ultimii ani au avut ca prioritate zero acapararea legii și a instituțiilor, promovarea imposturii și asaltul asupra statului de drept, economiei de piață și bunei guvernări", a declarat Klaus Iohannis.

Într-o Românie normală, a mai spus președintele, "inovarea tehnologică trebuie privită ca un vârf de lance în dezvoltarea economiei și a societății, atât prin liderii consacrați, cât și prin companiile intrate recent pe piață".


"Transformarea digitală a statului nu este doar despre digitalizare, ci despre transformarea profundă a funcționării instituțiilor prin eficiență, integritate și transparență. În toate aceste privințe, guvernarea actuală a mers pe contrasens față de așteptările societății românești, arătând că este o guvernare paralelă cu nevoile de modernizare ale unei societăți de tip european, în secolul XXI", a msi spus Iohannis.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Roman
09 Oct 09:42
Are dreptate... In toate tarile civilizate absolut orice problema administrativa se poate rezolva on-line, Este inadmisibil ca in Romania anului 2019 sa mai trebuiasca sa stai la cozi unde niste incompetenti te privesc de sus desi sunt mult sub tine dpdv intelectual. Trebuie facuta digitalizare completa iar incompetentii trimisi acasa.
Răspunde
0 0
toto2
08 Oct 18:51
acest om zis presedintele Romaniei nu face altceva decat sa critice guvernul sa puna piedici in toate in+nici nu vorbeste bine romaneste parca are o galusca in gat cand vorbeste romaneste ,unde se duce si orice face nu face decat sa critice tara care ia dat o mare responsabilitate pentru a face ceva pentru romani , dar el nu a facut nimic si nici nu va face decat sa critice oriunde se duce mai ales la UE,vrem un presedinte roman cu o inima romana si pentru romani ,nu sa se aplece la vorbele spuse de nemti.Votati un roman si sa scapam de acest incapabil.
Răspunde
0 0
Cornel
08 Oct 16:32
Vrem alt președinte unul romăn.
Răspunde
0 0
Diaspora
08 Oct 16:29
Klaus de 4 ani numai asta zice si nu s-a plictisit. Nu are simtul penibilului.
Răspunde
0 0
Tudor
08 Oct 15:20
O fi PSD pe contrasens dar se circulă ca în Anglia.
Răspunde
0 0
johnneil
08 Oct 14:34
Corect!
Răspunde
0 0
GABI
08 Oct 13:35
DAR PARTIDUL TAU(PNL-UL)CE A FACUT CIND A FOST LA PUTERE? NIMIC. Ei AU TAIAT PENSII SI SALARII.TU CE AI FACUT PENRU ROMANIA? AI CRITICAT,VB URAT,AIJUCAT GOLFF SI AI PLECAT IN CO/ NU.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?