Imagini inedite cu Mitzura Arghezi. Cum arăta la 34 de ani

 
Imagini inedite cu Mitzura Arghezi. Cum arăta la 34 de ani
Imagini inedite cu Mitzura Arghezi. Cum arăta la 34 de ani
Imagini inedite cu Mitzura Arghezi. Cum arăta la 34 de ani Imagini inedite cu Mitzura Arghezi. Cum arăta la 34 de ani Imagini inedite cu Mitzura Arghezi. Cum arăta la 34 de ani

Mitzura Arghezi, care a murit marţi (27 octombrie), la vârsta de 90 de ani, s-a făcut remarcată ca balerină şi actriţă. Ea a jucat în 100 de piese de teatru şi 18 filme, printre care "Titanic Vals" (1964) şi "Calea Victoriei sau cheia visurilor" (1965).Mitzura Arghezi, fiica poetului Tudor Arghezi, a debutat în cinematografie în 1958, la 34 de ani, în scurt-metrajul "Doi vecini". Realizată după schiţa lui Tudor Arghezi cu acelaşi nume, pelicula a fost regizată de Geo Saizescu, care a spus că a fost "singura operă cinematografică a maestrului Arghezi".

În film, Mitzura Arghezi joacă rolul bucătăresei Mariţa, iar din distrubuţie fac parte şi Grigore Vasiliu-Birlic şi Ion Lucian.

Un alt rol memorbail al Mitzurei Arghezi a fost cel din "Titanic Vals" (1964). Regizat de Paul Călinescu, după comedia lui Tudor Muşatescu, este un film de referinţă în cinematografia română.

Sursa: click.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?