Halucinant! Motivul pentru care instanța amână procesul preşedintelui Consiliului Județean Harghita

 

Borboly Csaba scapă, pe moment, de procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu. Motivul? Nu are un avocat, dar nici interpret, care să-i traducă din română în maghiară!

Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Borboly Csaba, este judecat pentru abuz în serviciu, la Tribunalul Harghita, a fost amânat, marţi, din cauza lipsei unui avocat şi a interpretului de care avea nevoie unul dintre inculpaţi, transmite Agerpres.
 
Judecătorul cauzei a anunţat că atât avocatul din oficiu al unuia dintre inculpaţi, care a lipsit şi care nu şi-a asigurat substituirea, cât şi interpretul care a fost înştiinţat şi nu a venit la şedinţa de judecată, au fost amendaţi cu câte 500 de lei.
 
La termenul de marţi trebuia să fie audiat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, şi primii doi martori în proces, auditori ai Camerei de Conturi, dar acest lucru nu a mai fost posibil.
 
Audierile vor avea loc în data de 5 septembrie, termenul la care a fost amânat procesul.
 
Potrivit DNA Târgu Mureş, Borboly Csaba, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - câte trei acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - trei acte materiale, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.
 
Aceeaşi sursă susţine că prejudiciul total produs judeţului Harghita, ca urmare a activităţilor inculpaţilor, desfăşurate în anii 2010 şi 2011, este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată).
 
Trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina şi au fost condamnaţi, iar în cazul celorlalţi zece, procesul continuă.
 
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gogu
06 Aug 17:48
Asta au reusit sa faca din tara asta! Un hot ,care face parte din alesii locali nu sunt judecati ca nu stiu limba oficiala a statului. Mai este in functie individul asta? Dar cei care au votat astfel de legi pe unde misuna? Pe mainile cui ati dat tara romani cand ati votat?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?