Viorica Dăncilă cere ajutorul serviciilor în scandalul Complexului Energetic Oltenia

 

Scandalul de la Complexul nergetic Oltenia se lasă cu urmări! Mai exact, premierul Dăncilă își trimite Corpul de Control la CE Oltenia pentru un control la sânge! Au fost sesizate organele de urmărire penală.

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat intervenţia instituţiilor din domeniul securităţii naţionale în situaţia de la Complexul Energetic Oltenia, care riscă să afecteze securitatea energetică a României. Dăncilă suspectează o operaţiune speculativă.

"Mi s-a adus la cunostinta ieri, cu nepermisa si suspecta intaziere, situatia de la Complexul Energetic Oltenia. Am cerut ministrului Energiei sa mearga la Targu Jiu. Am cerut sa se convoace grupul de lucru interministerial pentru siguranta energetica. Am solicitat tuturor struturilor de siguranta nationala informatii despre aceasta situatie extrem de grava si verificarea celor aparute in spatiul public privind achizitii de energeie din alte tari la preturi foarte mari, pentru a afla daca exista o legatura intre acest blocaj si dorinta unora de a face speculatii. Nimeni nu se poate juca cu siguranţa energetică a României", a declarat premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern de joi, 17 ianuarie.

Am convocat o intalnire de urgenta si am analizat ce masuri pot fi luate pentru CEO sa-si reia activitatea. Ne preocupa situatia de la CE Oltenia. 

Masuri:

- sa fie prezentata situatia stocurilor de carbune

- sa-mi fie prezentata situatia salariilor minerilor

- Corpul de control sa inceapa activitatea 

- se convoaca de urgenta grupul de lucru în domeniul energetic

- verificarea informatiilor apărute în spațiul public cu privire la achiziția de energie la prețuri mai mari din alte țări

- vom lua deciziile care se impun, astfel să nu fie afectată siguranța energetică națională.

 

Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat acțiuni de control ce au vizat alte obiective:

- încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unității Miniere de Carieră Berbești către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea;

- preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societății Termoelectrica S.A. față de societatea Complex Energetic Oltenia S.A;

- respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea și plata cheltuielilor de sponsorizare și a altor cheltuieli de finanțare a unor activități sportive.

Dintre acestea, în anul 2018, au fost finalizate două acțiuni de control ce au vizat primele două obiective enunțate mai sus, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituțiilor abilitate.

Totodată, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări și măsuri potrivit competențelor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cotiga
17 Jan 17:45
Tot ce era mai bun a fost praduit, au ramas citeva active care trebuiesc demolate. Si asta se incepe prin instalarea directorilor politici si incompetenti, alungarea si dezinteresarea salariatilor iar apoi IMPORTURILE ! La sfirsit CALAI tarii si poporului isi incaseaza pensiile si dau vina pe EU, NATO, banci, privati, sri, judecatori, procurori, americani si europeni ... Standard ! Deja vedem un scenariu mafiot care functioneaza in fata tuturor de 30 de ani ! Spre deliciul vecinilor !!!
Răspunde
0 0
Gogosel
17 Jan 17:02
Doamna VEO, nu va intereseaza situatiile speculative prin care STATUL RO este sifonat de sute de milioane anual !!!? Nu va intereseaza ca se cumpara mii de autobuze cind se pot fabrica in tara !!!? Nu va intereseaza ca se tegiverseaza RECUPERAREA a sute de milioane de euroi de la infractori !!!? Va intereseaza numai jupuierea unor amarasteni rupti de munca !!!? Pentru asta credeti ca a fost creata jandarmenria si sriul !??? Sa va care gentile cu praz de brazilia !!!?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?