Dumitru Dragomir, audiat la DIICOT. "Nu m-au întrebat nici de bani lipsă, nici de bani furaţi"

 

DIICOT continuă şi miercuri audierile în cazul milionului de dolari dispărut de la FIFA, banii ce reprezentau o finanţare pentru Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi care ar fi fost folosiţi în mod ilegal. Dumitru Dragomir a fost audiat de procurori la primele ore ale dimineţii, însă el a precizat că nu a fost chestionat în legătură cu suma respectivă de bani.

UPDATE 14:40 Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că instituția de la Casa Fotbalului a furnizat documentele cerute până în prezent și va sprijini în continuare ancheta DIICOT care vizează fosta conducere a FRF.

"Este o anchetă în plină desfășurare, așadar nu cred că se cuvine un comentariu. Dacă avem în vedere că procurorii vizează fosta conducere a FRF, atunci precizările chiar că sunt de prisos. La solicitarea anchetatorilor, noi am furnizat toate documentele care ne-au fost cerute și vom sprijini această anchetă și pe mai departe, dacă ne vor fi solicitate și alte informații", a afirmat Burleanu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF.

UPDATE 11:00 Ştefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, a declarat la ProSport Live că trebuie să se prezinte, joi, la audierile DIICOT, relatează Mediafax.

"Trebuie să merg la audieri. Mâine dimineaţă (n.r.- joi), trebuie să mă prezint. Nu am nicio emoţie. Pentru mine nu este niciun fel de problemă. Ştiu că s-a făcut totul din banii veniţi de la UEFA şi cu acordul Federaţiei. S-a creat o Comisie pentru aceste lucrări din care a făcut parte preşedintele, un inginer, trezorierul. În Comitetul Executiv, s-a supus votului construirea bazei de la Buftea. Era normal să fim de acord cu construirea bazei pentru că era util pentru jucători. Cu cât mai multe astfel de baze, cu atât mai bine. Nu-mi mai aduc aminte exact la cât a fost evaluată lucrarea, dar ştiu că am fost informaţi. Dacă au greşit, să plătească, dacă nu, să fie sănătoşi", a spus Ştefan Stana.

UPDATE 10:20 La ieşirea de la audieri, după aproximativ o oră, Dumitru Dragomir a declarat că procurorii nu i-au adresat întrebări legate de suma de bani acordată FRF de FIFA.

"Am fost chemat ca martor într-o problemă a anilor nu ştiu cât... M-au întrebat ce s-a discutat în comitetele executive, ce hotărâri s-au luat în comitetele executive; la unele am fost, la altele am lipsit. Ce m-au întrebat procurorii eu am spus şi am jurat că spun adevărul şi am spus adevărul. Nici nu puteam să mint, pentru că eu uit", a spus fostul preşedinte al LPF.

Dragomir a precizat că nu a fost chestionat despre milionul de dolari "lipsă", ci "de alte probleme (...), de baza de la Buftea, de la Mogoşoaia, şi de Ligă, şi de Federaţie".

"M-au întrebat cum se proceda în comitetele executive, în rest nu m-au întrebat nimic altceva. Procedura era că dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două baze. Cine putea să aducă bani de la UEFA, de la FIFA, decât Mircea Sandu? Că el avea putere! Dar orice faci bine în România, trebuie  neapărat să te reclame cineva", a explicat el, subliniind însă că nu ştie cine a făcut reclamaţia.

"Problema e că orice faci bine în România - şi eu cred că Mircea Sandu a făcut lucruri bune, a făcut şi baza de la Buftea, şi baza de la Mogoşoaia, dar de restul nu m-au întrebat nici de bani lipsă, nici de bani furaţi", a completat Dragomir în cele din urmă.

UPDATE 09:00 Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a sosit la sediul DIICOT, unde va fi audiat în calitate de martor în dosarul în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani, fiind vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA.

"Dacă am fost chemat, cum să nu vin? Toţi vom fi chemaţi. Nu ştiu de ce... Ce treabă am eu? Mi-au dat telefon să mă prezint la ora 09:00", a declarat el înainte de a intra la audieri.

Întrebat dacă crede că Mircea Sandu este vinovat, Dragomir a spus: "Nu e vinovat nimeni, să vedem despre ce e vorba. (...) Nu am avut niciodată privilegiul, în 20 de ani, de a şti ce se întâmplă în Federaţie".

Trei oficiali din fotbal au fost deja audiaţi de anchetatori. Potrivit jurnaliştilor de la Prosport, Mircea Sandu ar fi ţinta anchetei DIICOT.

Explicaţii în faţa procurorilor au dat preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Patriţiu Abrudan, şi preşedintele FC Braşov, Cornel Șfaițer. Toţi trei au negat vreo implicare în ancheta DIICOT.

Au pornit pe acest fir al costurilor de construire a bazei de la Buftea, o bază care a fost ridicată în mandatul lui Mircea Sandu, între 2009 şi 2011. Ea a costat 3,5 milioane de euro, spun jurnaliștii sportivi. Lucrările ar fi fost supraevaluate. De exemplu, proiectarea hotelului a costat 600 de mii de euro, de 20 de ori mai mult decât preţul pieţei. Anomaliile nu se opresc aici însă.

Un lavoar ce poate fi cumpărat cu mai puţin de 370 de lei a fost luat cu peste 440 de lei. Un alt exemplu este cabina de duş. O astfel de instalaţie sanitară a costat FRF-ul mai multe de 1500 de lei, adică de trei ori preţul pieţei.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?