Ger cumplit în România până joi. În ce zone vor fi temperaturi extreme - HARTA

Ger în România
Ger în România

Iarnă grea în România! Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea: avem parte de ninsori, viscol și ger. Astăzi valul de frig va persista. În cea mai mare parte a țării va fi ger, iar în Moldova și în estul Transilvaniei și pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între -13 și -2 grade.COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: toată țara.

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Noapte de coșmar pe șosele și drumuri, vezi situația în timp real - UPDATE

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Școlile ar putea rămâne închise miercuri și joi în București. Lista județelor unde nu se țin cursuri

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 04 – 27 februarie, ora 20
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol;
Zone afectate: conform textului.

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării.

În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60…65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, orele 07 – 23
Fenomene și zone vizate: ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman;

Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30...40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 10 – 27 februarie, ora 14
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov,Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea;

În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

PROGNOZA METEO

Astăzi valul de frig va persista. În cea mai mare parte a țării va fi ger dimineața, iar în Moldova și în estul Transilvaniei și pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între -13 și -2 grade. Va ninge pe arii relativ extinse. Ninsorile vor fi mai intense în primele ore ale zilei în sud-estul teritoriului, unde pe parcursul zilei vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală de până la 55...65 km/h și trecător de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Zeci de trenuri anulate, întârzieri semnificative. Verifică în timp real!

În regiunile intracarpatice vreme închisă cu ninsori si valori termice coborite. La amiază: -2 grade la Timisoara, -3 la Oradea, -5 la Baia Mare dar si la Cluj, -6 la Sibiu si -10 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, ninsorile ce vor acoperi arii extinse vor fi mai intense în primele ore ale zilei în Muntenia unde pe parcursul zilei vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală de până la 55...65 km/h și trecător de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Maximele, cu până la 15 grade mai mici decit normal, vor fi cuprinse intre -6 si -9 grade.

Cer noros si ninsori asociate cu vint si in Dobrogea. -6 grade maxima termica la Tulcea si -4 la Constanta.*** În Moldova vreme deosebit de rece, cea mai rece din ţară, geroasă chiar si la amiaza când vor fi: -13 grade la Suceava, -11 la Iasi, -10 in Bacau si Focsani si -9 la Galati.

În Capitală, ger dimineata, -11...-10 grade, iar la amiaza, -7...-6 grade. Temporar va ninge, cam 3-5 cm strat de zăpadă nou. Vântul mai scade in intensitate, dar tot mai atinge la începutul zilei 45...50 km/h. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?