Surpriză în PSD. Ecaterina Andronescu îi cere demisia lui Liviu Dragnea

 

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a trimis o scrisoare deschisă către colegii săi social-democrați în care susține că violențele din Piața Victoriei au fost picătura care a umplut paharul. Andronescu îi cere în mod deschis demisia lui Liviu Dragnea.”Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea 'să nu dăm foc' țării și PSD-ului”, scrie Ecaterina Andronescu.

Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară ”nu este în regulă”, s-a mers și s-a ajuns prea departe, iar cei din PSD, ca partid de guvernare, vor trebui la un moment dat să deconteze absolut toate ”facturile acestei situații critice”, susține senatoarea.

”Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții. Noi am fost votați să guvernăm, nu să ne plângem și să dăm vina pe alții, avem obligația față de țară și față de toți membrii PSD să fim un partid responsabil și să nu îi dezamăgim.

Dragi colegi din PSD, vă rog să fim obiectivi și realiști. Nu întâmplător am ajuns în această situație. De când există partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar în componența lor au făcut parte cei mai buni experți și profesioniști din țară.

Partidul a avut și are resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați, dar din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partidul nostru.

Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă.

În acest moment dăm motive și ocazii gratuite opoziției și adversarilor noștri politici să ne atace și, ce este și mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noștri politici și să se ridice împotriva noastră.

Este momentul să ne trezim și să luăm în serios responsabilitatea majoră pe care ne-a încredințat-o poporul: SĂ GUVERNĂM ȚARA. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi cei din PSD trebuie să facem urgent două lucruri:

1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern.
2. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum.

Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României.

Dragi colegi PSD-iști de bună credință, bine intenționați, responsabili și iubitori de țară și de neam, ACUM este momentul testului nostru de maturitate! Avem obligația și datoria să lăsăm copiilor și copiilor copiilor noștri o țară frumoasă, prosperă, sigură, democratică și puternică. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris Andronescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Doina
14 Aug 22:01
Demisia o da numai un om cu onoare.
Răspunde
0 0
ioan
14 Aug 18:02
Năroada asta politică, ca altfel nu pot să-i spun, până acum miorlăia și-i lua partea chiar pentru orice aiatolahului de tilorman - s-a deșteptat ?? Dece aș lua de bune gândurile și părerile ei chiar scrise dacă tovarăsii ei de luptă comunistă nu au dat doi bani pe părerile ei , de ce aș crede eu toate fanteziile ei !!1 O să o belească cap de cauciuc peltic rârâit, secretar adjunct ( ea e un umilă furnicuță în mușuroiul PiSDist ) care aduce 1 000 000 de bătăuși PiSDisti să-i linșeze pe cei ce nu doctrina așa zisă de stânga a aiatolahului de tiliorman of absurdistan!!! Ce se întâmplă acu în PiSDeu e ca comuniștii din rândul 2 (frustații ) vor să le ia gâtul celor din rândul 1 !!! Ca în dec 1989 când ei zic că a fost revoluție !!! dar protestele de acum nemernicii fac spume la gură spunând că s-a vrut să fie chipurile lovitură de stat !!!
Răspunde
0 0
Mihalache
14 Aug 18:01
În fruntea PSD este un penal recidivist care vrea sa distrugă democrația.
Răspunde
0 0
Victor
14 Aug 16:56
FELICITARI !!!!! CURAJ ! DEMNITATE ! SIMTUL RASPUNDERII ! JOS PALARIA !!!
Răspunde
0 0
Amalia
14 Aug 16:21
Nu este nimic de comentat,este totul demonstrat,ce înseamnă un intelectual ! Ne-ați mai dat o speranță că nu e totul pierdut, dar este al 12-lea ceas ! Suntem la o răscruce, se afirmă tot mai puternic o nouă generație care se luptă pentru progres !
Răspunde
0 0
Rotaru Silviu
14 Aug 16:19
Jos palaria in fata demersului d-nei Ecaterina Andronescu!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?