Comisia Europeană confirmă dublul standard al alimentelor

 

Dublul standard de calitate al alimentelor este confirmat de un raport al Comisiei Europene. Studiul arată, însă, că NU s-a găsit nicio dovadă a unui decalaj între Est și Vest în ceea ce privește compoziția produselor și că asemenea practici se întâlnesc peste tot în Uniune. 

Concret, experții au analizat aproape 1.400 de alimente și au descoperit că aproximativ 30 % din mărfuri sunt vândute sub ambalaj identic sau similar, dar au compoziție diferită.

Ancheta, realizată în 19 țări, nu este relevantă pentru România. Țara noastră nu a fost inclusă în studiu pentru că nu a trimis informațiile solicitate de Comisia Europeană despre calitatea alimentelor.

Autoritățile de la București au desfășurat anterior o anchetă internă privind dublul standard. S-a descoperit că șunca, parizerul și conservele de pește sunt mai proaste la noi decât în Vest. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?