CNSAS, noi detalii despre redeschiderea dosarului lui Băsescu de la Securitate

 
Traian Băsescu, la ICCJ
Traian Băsescu, la ICCJ
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

CNSAS a oferit azi un detaliu de procedură pe tema dosarului lui Traian Băsescu de la Securitate. 

CNSAS face precizări legate de procedură, în cazul dosarului privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanţă şi după ce în presă au apărut informaţii pe această temă. CNSAS menţionează inclusiv că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securităţii numai în urma pronunţării, de către instanţa competentă, a unei hotărâri definitive care să ateste această calitate, notează News.ro.

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității a votat, joi, în unanimitate, reverificarea relației fostului președinte Traian Băsescu cu Securitatea după ce au apărut elemente noi la dosar.

Nu este clar despre ce elemente noi este vorba, având în vedere că CNSAS i-a eliberat până acum patru adeverințe lui Traian Băsescu potrivit cărora nu a colaborat cu Securitatea.

Totuși, potrivit surselor G4Media.ro, cercetătorii CNSAS ar fi identificat noi documente livrate Consiliului încă din 2006, dar neinventariate până acum.

Joi seara, reporterii Antena 3 l-au întrebat, pe stradă, pe Traian Băsescu dacă a colaborat sau nu cu Securitatea sub numele conspirativ "Petrov".

"Traian Băsescu: Ce e, bă, copii, v-a trimis Voiculescu să luați reacții la ora asta?

Reporter: Cum comentați decizia CNSAS?

Traian Băsescu: Foarte bine, e corectă!

Reporter: Ați folosit numele de cod Petrov?

Traian Băsescu: Nu!", a fost schimbul de replici dintre fostul președinte al României și un reporter al Antena 3.

Dosarul de la Securitate pe care apare numele lui Traian Băsescu este gol, dar există două note informative care au fost utilizate în alte dosare. Pe copertă apare numărul dosarului, numele lui Traian Băsescu și numele conspirativ.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
bican
11 May 10:52
ca la doctoratul lui Ponta: se fac la comisii pana una respecta ordinul de sus
Răspunde
0 0
ioan
11 May 10:19
Păi după logica acestor acestor așa zise dezvăluiri , eu cred că toți cei ce au la bază studii la institutul de marină au dosare la securitate !!! Ei erau singurii care prin natura meseriei puteau pleca afară , iar în ai speria pe niște tineri studenți la vremea când făceau studii era floare la ureche pentru foștii securiști adică înaintașii SRI-știlot de acuma !!! Să-l văd eu pe unul student , care a fost în fața unui securist și nu a fost de acord să promită că nu va lucra cu securitatea sau SRIștii de acuma și nu le aduce la cunoștință cazuri în care au la cunoștință cazuri de trădare de țară!!! sau spionaj sau alte acțiuni împotriva statului !!! Să dea acuma SRI lista cu acoperiții din presă , justiție, etc sau securitatea de acuma acuma are voie !!! Eu cred că majoritatea ziariștilor din media de tot felul din România au un anumit de dosar la SRI, sau acuma dacă au la cunoștință de acțiuni le țin pentru ei !!! Ăia de la haznaua 3 nu fac caz că stăpânul lor și-a trădat turnat proprii membrii ai familiei la securitate ( care te băga în pușcărie ) nu pentru că ar fi uneltit împotriva statului ci vroiau numai să plece din România , cum acum avem 4 milioane de români peste graniță și nu-i acuză nimeni că acest lucru e trădare de țară !!! sau în mintea slugilor turnătorului FELIX este altfel ???
Răspunde
0 0
CNSAS a primit cumva ''elementele'' de la Moskova !?
10 May 20:28
daca sau decis sa faca jocul ciumei kaghebiste macar sa nu se mai ascunda atit !
Răspunde
0 0
Sile
10 May 18:07
Personal cred ca o sa l dovedească. Ar urma o retragere fortata pe ușa din dos din politica.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?